Aventus krijgt Keurmerk Duurzaam MBO

Woensdag 4 februari 2015

Door Redactie

Met het thema Cleantech onderscheidt Aventus zich van andere mbo-scholen Alle technische en automotive mbo-opleidingen van Aventus hebben het Keurmerk Duurzaam MBO gekregen. Dit werd bekend gemaakt tijdens het congres Cleantech Tomorrow, dat plaatsvond op dinsdag 3 februari in het theater en congrescentrum Orpheus in Apeldoorn.

In de Stedendriehoek, is clean technology (duurzaamheid) een belangrijk thema. De sector Techniek & Mobiel van mbo-school Aventus heeft de afgelopen jaren flink in dit thema geïnvesteerd. De inspanningen van Aventus om Cleantech intern en extern op de kaart te zetten, zijn nu beoordeeld door het adviesbureau Hobeon. Dit adviesbureau, dat gespecialiseerd is in certificeringen, heeft na een intensieve audit, aan de sector Techniek & Mobiel van Aventus het Keurmerk Duurzaam MBO toegekend.

Veel waardering voor Aventus
Het auditpanel heeft veel waardering voor de manier waarop Aventus het thema Cleantech opgepakt: “Er wordt veel energie losgemaakt, een mooi en noodzakelijk element om een verandering in gang te zetten.” Het beoordelingsrapport geeft aan dat Aventus een prominente rol speelt op het gebied van cleantech en de rol die het onderwijs daarin kan en moet spelen. Het rapport bevestigt dat de lesprogramma’s van de technische en automotive mbo-opleidingen van Aventus zich richten op de volgende inhoudelijke thema’s:

  • Grondstoffen en duurzaam hergebruik
  • Energiehuishouding en water
  • Verduurzamen van machines
  • Ombouwen van bestaande technologie naar innovatieve technologie

Aventus School voor Automotive loopt landelijk voorop
Daarnaast wordt al sinds begin 2010 binnen de opleidingen Automotive aandacht besteed aan de ontwikkelingen op het gebied van elektrische aandrijving/duurzame mobiliteit. Het gaat het dan om kennis en bewustzijn van duurzame technieken op het gebied van elektrisch rijden. Verder is er sinds 2013 een minor over duurzame mobiliteit waarin het veelal gaat over batterijtechnieken en aandrijftechnieken.

Pro-actieve rol in de regio wordt gewaardeerd
Het beoordelingsrapport geeft aan dat de externe profilering en de pro-actieve rol die de sector Techniek & Mobiel van Aventus in de regio speelt, zeer wordt gewaardeerd door externe partners,
waaronder Bredenoord Aggregaten B.V. en Hollander techniek. Zo is Aventus is mede-initiator en trekker van het Cleantech Center in Zutphen, dat hét duurzame innovatiecentrum van en voor (Oost-)Nederland is. In het Cleantech Center komen ondernemers, onderwijs en studenten samen om antwoorden te vinden op uitdagingen van de duurzame toekomst. De partners uit de regio zijn positief over de rol die Aventus hierin vervult.

Cleantech tijdens de open dag van Aventus op 7 februari
Op zaterdag 7 februari is er een open dag van Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Het thema Cleantech wordt tijdens de open dag belicht bij de technische en automotive opleidingen op de locatie in Apeldoorn, aan de Laan van de Mensenrechten 500.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!