Binnenstadondernemers beginnen gezamenlijke bezorgservice

Woensdag 8 april 2020

Door Redactie

Archief | Lars Veenstra

Het is een rottijd voor ondernemers. We kunnen er lang of kort over schrijven, maar positief is het in ieder geval niet. Om de klant toch te kunnen bereiken, heeft vereniging Centrummanagement Apeldoorn in samenwerking met binnenstadondernemers een gezamenlijke distributie op poten gezeten: de Bezorgservice #thuisinapeldoorn.

,,Met deze service bieden we Apeldoorners de mogelijkheid om allerlei producten gratis thuis te laten bezorgen én ontlasten we de ondernemers die het momenteel al zwaar genoeg hebben”, vertelt Hella Soethof, Centrummanager van Apeldoorn. Een bezorgservice dus, waarbij je gratis je producten en lekkernijen kunt bestellen bij ondernemers in de binnenstad en deze kosteloos bij je thuis kunt laten bezorgen. Diverse partijen dragen hun steentje bij aan het initiatief.

Mankracht

Zo stellen de Fietskoeriers Apeldoorn koerierswerk per fiets en de nodige mankracht beschikbaar en zorgt ook Ensing Autoverhuur voor vervoer in de vorm van een bestelauto. Alle bestellingen worden verzameld op het distributiepunt in de Brinklaan, waarna er dagelijks vanaf 11.00 uur wordt uitgereden. Eerst een ronde voor alle bestelde lunchbenodigdheden, daarna alle andere bestellingen.

Elf ondernemers zijn op dit moment aangesloten bij de gratis bezorgservice, van traiteurs tot een schoenenzaak. ,,Maar dat worden er ongetwijfeld al snel meer. Het belangrijkste voor nu is dat de inwoner eenvoudig iets kan betekenen voor de lokale ondernemer”, vindt Soethof. De centrummanager roept iedereen op om juist nu de lokale middenstand een hart onder de riem te steken.

Elkaar helpen

Winkeliers in de binnenstad zijn blij met de ontwikkeling. ,,We kwamen verschillende ondernemers in de afgelopen tijd al op dezelfde adressen tegen buiten onze binnenstad. Super dat we dit in gezamenlijkheid kunnen doen”, zegt Marc Veeneman van SMUL. Ook Laura Visser van Het Kaaslokaal is enthousiast: ,,Geweldig hoe we elkaar helpen in deze tijd.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!