Borrel Frits op Vrijdag is terug!

Woensdag 3 november 2021

Door Redactie

Na wat voelt als een eeuwigheid is Frits op Vrijdag, en daarmee Apeldoorn’s gezelligste vrijdagmiddagborrel, terug. Op vrijdag 19 november, om 16:00 uur tovert Frits Groeneveld zijn Wijnbar & Tapperij Den Olifant weer om tot dé ontmoetingsplek voor ondernemende Apeldoorners. Onder het genot van heerlijke happen en live muziek helpt Frits op Vrijdag mensen het weekend weer inluiden zoals het hoort. En hoewel het een poos geleden is, beloofd Frits dat hij het niet verleerd is: “Vrijdagmiddag en ik gaan nog altijd samen als wijn en spijs.”

Wat is Frits op Vrijdag?

De noodgedwongen sabbatical meetellende bestaat Frits op Vrijdag ondertussen vier jaar. In al die tijd predikt Groeneveld al: ‘de beste borrel van de week is sinds jaar en dag de vrijdagmiddagborrel’. Eind 2017 ontdekte hij dat er echter voor ondernemende Apeldoorners geen georganiseerde ‘vrijmibo’ meer was. Met Frits op Vrijdag bracht hij daar zelf verandering in.

In het eerste interview uit 2017 bleken voor Frits genieten en het verzorgen van een beleving de belangrijkste speerpunten: “Ik ben elke dag van de week een levensgenieter – andere mensen oefenen met piano spelen of neusfluiten, maar ik oefen me al mijn hele leven suf op genieten. Toch kiezen anderen vaak één of twee dagen om écht voor te gaan. Vrijdag is dan de eerste, het begin van ‘t weekend. Daar wil ik dan gelijk iets moois van maken; mensen verrassen met een beleving vol nieuwe smaken en nieuwe mensen.”

Zijn idee is in al die jaren nog niet veranderd. Sterker, na anderhalf jaar corona perikelen is het volgens Groeneveld belangrijker dan ooit: “Het is tijd om weer samen te komen en vrijdagmiddag bovenaan het lijstje favoriete momenten van je week te zetten. Mensen hebben niet alleen vrienden en familie gemist, maar ook die spontane connecties die je hebt bij borrels als Frits op Vrijdag.”

Wat gaat er gebeuren?

Naast gezellige gesprekken met gelijkgestemden staat er ook bij deze editie van Frits op Vrijdag weer genoeg op het menu. Allereerst wordt de avond muzikaal omlijst door live muziek en zijn er voor bedrijven of gezelschappen tafels met lekkere extra’s te reserveren. De spreekwoordelijke kers op de taart is echter een flinke: heerlijke happen die de hele borrel als een langswandelend diner uitgeserveerd worden door. “Het menu ga ik nog niet verklappen,” vertelt Frits, “maar het is een avond- en maagvullende reeks happen om van te genieten – tapas on steroids.”

Kaarten voor de eerste Frits op Vrijdag ‘post-corona’ – en daarmee al op voorhand een memorabele editie – zijn te koop voor 10 euro per stuk en tafels (5 personen) te reserveren bij Frits (e-mail of Facebook). Tafels zijn inclusief een fles bubbels, een fles wijn en de luxe happen.

Frits is in ieder geval klaar om ‘zijn’ vrijdagmiddag weer te delen met zoveel mogelijk mensen, onder het genot van heerlijke happen en goed gezelschap. “Dit wordt misschien wel de beste vrijdagmiddag ooit.”

Koop vanaf nu je kaarten voor Frits op Vrijdag via Den Olifant of reserveer een tafel door te mailen naar geniet@denolifant.nl of Frits een bericht op Facebook te sturen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!