De Klusbakfiets: van deur tot deur in heel Apeldoorn

Zondag 27 december 2020

Door Amrutha Mol

Heb jij geen zin om zelf te klussen, of is de klus te groot voor jou? Dan kan je de hulp van de klussers van De Klusbakfiets inschakelen. Het initiatief bestaat sinds mei 2018 en is een initiatief van Martijn Ebbinge. Hij heeft de klusbakfiets bedacht, omdat hij met zijn bouwbedrijf geen tijd meer had voor het uitvoeren van kleine klussen en omdat: “Er daardoor veel mensen met hun klussen tussen de wal en het schip geraken vond ik dat daar een duurzame oplossing voor moest komen.”

De Klusbakfiets is voor mensen die een klusvraag hebben en waar anderen geen tijd voor hebben. Ze doen ook nog schilder- isolatie- tuin- en huisklussen. De Klusbakfiets bestaat al in Zutphen, Warnsveld, Deventer en Arnhem. Maar dit initiatief wordt nu dus ook opgezet in Apeldoorn en Zwolle. De Klusbakfiets is dan wel voor coronatijd opgezet, maar heeft nog steeds het maatschappelijke en verbindende aspect wat tijdens de coronacrisis ook goed van pas komt. “De meeste mensen gaan in deze tijd toch klussen en vinden het soms moeilijk om alles zelf te doen, of hebben simpelweg het gereedschap gewoon niet.”

Voor klusvragen

Martijn Ebbinge zegt: “De Klusbakfiets voert verschillende klussen uit: “Van plinten aanbrengen, schilderrijlijsten ophangen of gordijnen, vloeren aanbrengen, huizen schilderen of behangen, isoleren van huizen, werkkamers maken, zolder verbouwen, tuin onderhoud. We komen bij bedrijven en particulieren en als we landelijk opereren in steden en veel mensen een leuke baan geven en klanten helpen bij hun klussen. We managen de verschillende locaties door in elke stad 1 of meerdere partners te hebben die een team van 10 of 20 klussers aanstuurt. Wij sturen alles aan met goede plan/boekhoud programmatuur gekoppeld aan apps die de klussers hebben.”

Uitbreiden

Martijn zegt: “Ik wil uitbreiden, om het type ondernemen uit te dragen. Mensen op hun intrinsieke kwaliteiten te beoordelen en een kans te geven. Mensen met een afstand of statushouders ook te betrekken in het opleiden. En over een tijdje mensen die erg ziek zijn of weinig geld hebben kosteloos een klus laten uitvoeren. Klussen met een oog en hart voor de maatschappij. Dit is wat De Klusbakfiets Apeldoorn brengt en daarnaast is het ook nog milieuvriendelijk. Apeldoorn heeft dit nodig, om de klussen waar niemand tijd voor heeft of niet eens voor langskomt toch te bedienen. Klussers moeten handig zijn en een sociaal/maatschappelijk kompas hebben.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!