deA verwelkomt 500e lid

Dinsdag 28 februari 2012

Door Redactie

De duurzame energie coöperatie Apeldoorn (deA) heeft Barbara Belder als 500ste lid mogen inschrijven. Als dank daarvoor ontving Barbara een gele gerbera en zonnebloempitjes die met een knipoog verwezen naar de duurzame (zonne-) energie die deA nog dit jaar gaat leveren aan de inwoners van Apeldoorn.

Eind maart krijgt Barbara Belder de sleutel van haar nieuwe huis in Ugchelen. Een huis waarin zij haar bewuste levensstijl op verschillende manieren vorm wil geven. Barbara: “Toen we het huis kochten, stonden er twee actiepunten op ons lijstje. Het eerste was ‘hoe krijgen we het huis energieneutraal’ en het tweede was ‘hoe word ik lid van deA’. Het huis energieneutraal maken vraagt natuurlijk nogal wat, gelukkig was het lid worden van deA zo gedaan.”

Bewuste levensstijl
Barbara hoopt dat deA mensen met een bewuste levensstijl met elkaar verbindt. Barbara: “Ik zou het leuk vinden om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Dat kan over duurzame energie gaan maar ook over andere onderwerpen die daarbij passen. Zelf ben ik bijvoorbeeld ook erg enthousiast over eetbare en ecologische tuinen. Bij het nieuwe huis gaan we er ook zeker één aanleggen.”

Oprichting deA deze zomer
Op dit moment is deA bezig met de afronding van het businessplan waar maar liefst dertig leden aan hebben meegeschreven. Als alles volgens plan verloopt, wordt de coöperatie nog voor de zomer opgericht. In het najaar krijgt dan de eerste klant duurzame energie uit Apeldoorn geleverd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!