Duikopleiding betalen met Bitcoins

Donderdag 14 november 2019

Door Redactie

Betalen met Bitcoins. In Apeldoorn is nog helemaal niet gebruikelijk, terwijl je in bijvoorbeeld Arnhem al op meer dan 100 plaatsen ermee kunt betalen. Daarom trekt Jan Sturre van Delta Phi Diving in Apeldoorn de stoute schoenen aan en is met zijn duikschool de eerste waar je met Bitcoins kunt betalen.

,,Ik vind het een mooie, veilige en betrouwbare technologie die overigens al zo ver is dat die niet meer gestopt kan worden”, legt Jan uit. ,,En ingewikkeld is het niet, het lijkt erg op contactloos betalen. Het verschil zit hem in het feit dat betalen met Bitcoins niet via een bank gaat maar ‘peer-to peer’ zoals techie’s dat noemen. Wij gaan mee met de tijd of anders gezegd, we zijn klaar voor de toekomst.” Peer-to-peer? Jan legt uit: ,,Je kunt Bitcoins rechtstreeks naar anderen sturen, waar dan ook ter wereld, net zo makkelijk, snel en goedkoop als een email. Zonder tussenkomst of afhankelijkheid van derden, en 100% veilig.”

Voordelen

Dat Delta Phi Diving nu de eerste is in Apeldoorn, voor zover hij weet, vindt hij wel leuk. ,,Ik vind het best slecht dat je in Arnhem al op zoveel plekken ermee kunt betalen en in Apeldoorn niet.” Hij denkt er dan ook het volgende over: ,,Betalen met plastic muntjes of kleine papieren tickets op festivals en in parkeergarages, met tussenkomst van allerlei machines en instanties zoals banken, is over 5 jaar verleden tijd. Als ik geld naar jou wil overmaken waarom zou een bank daar dan aan moeten verdienen, het gaat toch tussen ons tweeën dan? Betalen met Bitcoin heeft dat allemaal niet nodig.” Hij legt uit wat voordelen zijn voor ondernemers: ,,Door een payment provider te gebruiken (zoals BitKassa of Bitpay) kunnen ondernemers van bijvoorbeeld webshops, winkels en restaurants Bitcoin-betalingen direct in euro’s of dollars ontvangen. Je komt je klanten ermee tegemoet, en daarnaast heb je als voordeel dat Bitcoin betalingen 100% veilig, betrouwbaar en onomkeerbaar zijn. Verder is Bitcoin wereldwijd beschikbaar, en bovendien is het gratis, dus je bespaart daarmee ook nog eens de hoge kosten die je anders aan Paypal, iDEAL of credit card maatschappijen kwijt bent.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!