Een onderscheidende aanpak voor je huis

Dinsdag 30 november 2021

Door Redactie

In de eerste helft van 2021 stonden het Apeldoornse Fonkelvloeren en By Ilonka Interieuradvies voor een vergelijkbare uitdaging. “We waren allebei net gestart”, vertelt Ingeborg Leerkes van Fonkelvloeren. “Dan moet je laten zien dat je het anders doet.” Voor Fonkelvloeren betekende het zich onderscheiden van klassieke vloerenleggers. Tegelijkertijd wil Ilonka Achterkamp, van By Ilonka, laten zien dat haar totaalaanpak toegankelijk is. “Ook is persoonlijke aandacht voor ons allebei heel belangrijk”, vertelt Ilonka. “Daaruit is een mooie samenwerking ontstaan.”

Persoonlijke aanpak

Op het eerste gezicht hebben Fonkelvloeren en By Ilonka Interieuradvies verschillende specialisaties, maar door de onderscheidende aanpak van beide bedrijven is er veel overlap.

Fonkelvloeren, dat Ingeborg oprichtte samen met haar zoon Obbe van Zutphen, onderscheidt zich tegenover de welbekende showrooms vol vloeren door persoonlijk klantbezoek. Voordat Fonkelvloeren een vloer legt komen ze eerst langs: “We willen dat je in je eigen huis ziet wat werkt. Onze hout- en PVC vloeren gaan heel lang mee en daarom helpen we je zo de beste keuze maken.”

By Ilonka valt op door een totaalaanpak te bieden. “Natuurlijk kan ik helpen met de styling van bijvoorbeeld een woonkamer,” vertelt Ilonka. “Maar ik help ook als je jouw volledige huis gaat verbouwen. Van beneden tot boven, van indeling tot details.” De focus van Ilonka ligt hierbij op de leefwensen van haar klanten, wat ook voor Fonkelvloeren van belang is.

“We zorgen dat het werk dat we leveren past bij hoe jouw gezin leeft,” legt Ingeborg uit, “Heb je nog jonge kinderen? Dan is een PVC-vloer die laag in onderhoud is de slimme keuze.” Door mee te denken met elke klant zorgen beide bedrijven dat ze relatief voordelig te werk gaan. “Een vloer die jaren meegaat, een interieur waar je lang plezier van hebt – daardoor is investeren in hoogwaardige kwaliteit het echt waard”, aldus Ilonka.

Enthousiaste reacties

De samenwerking van Fonkelvloeren en By Ilonka vertaalt zich voor beide partijen naar volle agenda’s én enthousiaste reacties. “Hoe leuk is het dat wij een prachtige vloer leggen”, start Ingeborg. “En iemand belt ons om te vertellen dat Ilonka het plaatje helemaal af heeft gemaakt? Dat is de kwaliteit die we samen leveren.” Ook zorgt het voor veel mond-tot-mond reclame, een duidelijk signaal dat de bedrijven goed werk leveren.

Dat de nieuwe aanpak voor sommige klanten wennen is vinden Ingeborg en Ilonka leuk. “Als mensen een vloerenlegger bellen verwachten ze geen vrouw aan de telefoon”, vertelt Ingeborg. “Laat staan dat ik aanbied om langs te komen.” En aan het einde van het traject voelt Ilonka zich vaak meer dan de interieuradviseur: “Van vloer tot volledig interieur is een heel proces, we ontwikkelen een vriendschappelijke band omdat we onze klanten goed leren kennen.”

Hoewel beide bedrijven pas net gestart zijn, merken ze dat de samenwerking veel meerwaarde oplevert voor klanten. “Daarom willen we dit meer gaan doen”, vertelt Ingeborg. “Zo is de actie voor gratis interieuradvies ontstaan.”

Iedere klant die tussen 1 december 2021 en 1 maart 2022 een vloer bij Fonkelvloeren afneemt krijgt gratis interieuradvies van By Ilonka. Neem hiervoor contact op met Ingeborg via 055 303 09 88 of ga naar fonkelvoeren.nl of byilonka.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!