Makkelijk zoeken naar artikelen op Apeldoorn Direct dankzij Elasticsearch

Vrijdag 19 mei 2017

Door Redactie

Archief

Met Apeldoorn Direct hebben we onlangs gewerkt aan de verbetering van een aantal functionaliteiten van de website. Eén van de belangrijkste functionaliteiten die is verbeterd, is de zoekmachine-functie. Die verbetering is mogelijk gemaakt dankzij de handige tool Elasticsearch.

Relevante zoekresultaten

Elasticsearch is een zoek-tool die door onze partner Internetbureau Max is toegevoegd. Met deze tool zorgen handige filters ervoor dat je met de zoekfunctie van Apeldoorn Direct nóg gerichter kunt zoeken op bepaalde onderwerpen. Dat zorgt ervoor dat uit de hoeveelheid content op de website, alleen de onderwerpen worden gefilterd en vertoond die aansluiten bij jouw zoekvraag.

Voorbeeld

Wie bijvoorbeeld op Apeldoorn Direct zoekt op de term ‘Brand in centrum’ krijgt alleen de artikelen te zien, die betrekking hebben op deze combinatie van zoekwoorden. In het voorbeeld hieronder zie je hoe de resultaten van je zoekopdracht worden vertoond.

Elasticsearch

Suggesties naar meer relevante artikelen

Na het lezen van een artikel geeft Elasticsearch een aantal suggesties naar meer gerelateerde artikelen. Deze artikelen hebben betrekking op de eerder gekozen zoektermen. Zie een voorbeeld hieronder. Op die manier krijg je de gelegenheid om nog meer te lezen over het door jouw gekozen onderwerp of interesse. Apeldoorn Direct biedt jou als gebruiker dus nog meer relevantie en leesplezier.

Elasticsearch Apeldoorn Direct

Internetpartner

Dankzij de langdurige samenwerking met Internetbureau Max is en blijft Apeldoorn Direct een relevant en toonaangevend digitaal nieuwsplatform voor de stad. Samen met het bureau – dat werkt vanuit het hart van Apeldoorn – zijn inmiddels vele inhoudelijke projecten succesvol in de praktijk gebracht.

Ben jij als organisatie of kleine zelfstandige toe aan een nieuwe website? Schroom je dan niet om contact op te nemen met deze Apeldoornse internetspecialist.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?