Huifkarcentrum de Kronkel stopt na 30 jaar

Maandag 9 augustus 2021

Door Redactie

Huifkarcentrum de Kronkel in Assel (Hoog-Soeren) heeft besloten om dicht te gaan. Dat melden zij vandaag, maandag 9 augustus, op Facebook.

“Helaas hebben wij een minder leuke mededeling voor iedereen”, beginnen ze. “We hebben namelijk besloten om na zondag 5 september aanstaande ons Huifkarcentrum te sluiten. Na meer dan 30 jaar een begrip te zijn in de regio stopt het helaas na deze datum.” De sluiting komt mede door de langdurige coronasituatie. “Het zou niet eerlijk zijn om de coronapandemie volledig de schuld te geven, maar die heeft er toch behoorlijk ingehakt.”

Verhuizing paarden

Ze vervolgen: “Alle paarden zullen na 5 september een nieuw plekje krijgen, waar ze het zeker naar hun zin zullen hebben.” Tot 5 september is het Huifkarcentrum, waar bezoekers onder meer terecht konden voor huifkartochten met koetsier of om zelf te mennen, paardrijden, wandelpony’s, klootschieten, boerengolf en ringsteken, nog gewoon geopend.  “Na 5 september gaan wij op zoek naar nieuwe uitdagingen”, besluit de organisatie.

De huidige eigenaar, Maarten van Everdingen, benadrukt dat die ‘nieuwe uitdagingen’ ook maar zo kunnen zijn dat er toch nog een huifkarcentrum blijft op de plek waar nu de Kronkel zit. “Een medewerkster wil eventueel nog verder”, legt hij uit. “Maar dan met alle huifkarren op locatie.” Daardoor is dan ook niet helemaal duidelijk nog of het hele centrum dus dicht gaat, legt hij uit. “Het gaat er vooral om nu dat het zelf mennen stopt.”

Veel plezier

De volgers van het huifkarcentrum reageren verdrietig. Voor velen was de plek toch bijna een stukje nostalgie. Zo meldt Angela Stolk: “Wat ontzettend jammer! We kwamen er altijd met veel plezier. Succes en veel geluk voor de toekomst.” Ramona Vogel zegt: “Dat zal een moeilijke beslissing geweest zijn.” Jorie Duizendstra is ook verrast door het nieuws: “Wat ongelooflijk jammer!! Hartstikke bedankt voor de gastvrijheid tijdens de Endurance wedstrijd!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!