IJs van Co in Hoenderloo tóch open

Dinsdag 28 april 2020

Door Amrutha Mol

Doordat er zoals elk jaar flinke rijen verwacht werden bij de opening van de bekende ijszaak IJs van Co in Hoenderloo, besloot de zaak het zekere voor het onzekere te nemen. Op 9 april brachten ze het nieuws naar buiten dat ze niet open zouden gaan. Maar nu blijkt dat ze zaak toch open is.

Miranda Dros vertelt: ,,We zijn momenteel weer open van maandagen tot vrijdagen, van 12.00 uur tot 19.00. We hebben aangepaste openingstijden en extra maatregelen. Zo lopen er mensen buiten die de bezoekers op de 1,5 meter wijzen. Daarnaast wordt er veel meer met de pinpas betaald en wordt alles extra goed schoongemaakt.”

Afhaalgelegenheid

Ze vervolgt: ,,Op Goede vrijdag werden er al een aantal gebieden afgesloten en we twijfelden of we niet beter dicht konden gaan. Maar uiteindelijk waren we het er samen over eens: we gaan dicht, omdat we bang zijn dat we de verwachte drukte niet aan kunnen. Maar het sluiten was niet lang vol te houden. We zijn toch maar weer open gegaan, want tja, wat moet je anders. We zijn meerdere keren gebeld met de vraag waarom wij, als afhaalgelegenheid, niet open zijn.”

Gisteren, op Koningsdag, waren ze voor het eerst weer open. ,,En dat ging heel goed”, vertelt Miranda. ,,Over het algemeen loopt het lekker door. We verwachten, zeker met de vakantie, dat het de rest van de week ook nog wel druk wordt. Open gaan is dus wel spannend, maar mensen houden zich keurig aan de regels en de meeste mensen lopen ook uit zichzelf weg van het terrein om hun ijsje op te eten. Op deze veilige manier kunnen we toch mooi open zijn. Mensen houden zich netjes aan de regels en ik heb bewondering voor hun aanpassingsvermogen.”

Onlangs meldden we al dat bezoekers van de Amazing BiefstukBar ook IJs van Co konden krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!