Importeur Hans van Driel overgenomen door Reesink

Maandag 24 september 2012

Door Redactie

Het Apeldoornse bedrijf Koninklijke Reesink neemt het bedrijf Hans van Driel over. Hans van Driel is importeur in Nederland van merken Atlas en Terex en levert kwalitatief hoogwaardige bouw-, grondverzet-, overslag- en recyclingmachines. Het bedrijf is gevestigd in Tiel en was in 2011 goed voor een omzet van € 24 miljoen.

Gerrit van der Scheer, CEO van Reesink reageert verheugd: “De overname van Hans van Driel B.V. is een mooie strategische aanvulling op de in mei dit jaar door ons overgenomen Kemp Groep, die importeur is van Atlas en Terex in België. Met deze overname krijgen we dus de distributie in handen van twee sterke merken voor de gehele Benelux. Daarnaast verbreden wij de mogelijkheden tot cross selling; een van de speerpunten van onze  strategie.”

Ook Remco Klein Ovink, directeur Hans van Driel Holding B.V. is blij met de overname: Samen kunnen we de merken Atlas en Terex nog sterker maken door de krachten in de Benelux te bundelen met de Kemp Groep. Wij verwachten tevens dat de overname een positief effect zal hebben voor onze medewerkers, klanten en toeleveranciers. Ik zie er dan ook naar uit om als directielid binnen de Reesink Groep verder te bouwen aan ‘new business’.”

Beide partijen streven ernaar de overname eind oktober 2012 af te ronden. Reesink heeft met de aandeelhouder van Hans van Driel B.V. een principeovereenstemming bereikt over overname van 100% van de aandelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!