Inschrijving drakenbootraces geopend

Dinsdag 6 maart 2012

Door Redactie

Rob Feber

De inschrijving voor de drakenbootraces 2012 is geopend. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren weer een run op de deelnameplaatsen. Wie zeker wil zijn van deelname, wordt daarom geadviseerd om zijn team zo snel mogelijk in te schrijven.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vinden de drakenbootraces plaats, met elk jaar weer zo’n 130 teams en 2.500 deelnemers. Op zaterdag strijden Apeldoornse Bedrijven tegen elkaar en op zondag komen buurten en verenigingen tegen elkaar uit in echte drakenboten, volgens een eeuwen oude Chinese traditie. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Het parcours van de race is overzichtelijk kort (plm. 250 meter), de beproeving van anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken… Een groot spektakel! Naast de spannende drakenbootrace is er nog veel meer te beleven bij het Drakenbootfestival. Zo zijn er prachtige steltenacts, bijzonder straattheater, een braderie, dj’s en bands en er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Het Drakenbootfestival is een dagje uit voor de hele familie.

Drakenbootrace nu voor alle verenigingen
De drakenbootrace op zondag kent een maatschappelijk karakter. Deze race staat open voor apeldoornse buurten en voor het eerst ook alle soorten verenigingen. Nadat vorig jaar ook sportverenigingen konden meedoen aan de race op zondag, kreeg de organisatie veel vraag van andere verenigingen om ook mee te mogen doen. Door op zondag ook de noord-baan in gebruik te nemen, zijn dit jaar meer deelnameplaatsen voor de zondag gecreëerd. Zo kunnen dit jaar alle soorten verenigingen aan de spannende races meedoen. Mede door subsidie van gemeente Apeldoorn is het meedoen aan deze spannende race bereikbaar voor nagenoeg iedere buurt en vereniging!

Drakenboot in Concert
De 8e editie van het Drakenbootfestival opent op vrijdag 29 juni met “Grolsch Drakenboot in Concert”. Dit belooft met DI-RECT en Alain Clark in het programma weer een bijzondere happening te worden. De kaartverkoop voor het concert start op 1 maart a.s. Omdat er onlangs studentenwoningen op het terrein zijn geplaatst, zijn er dit jaar minder kaarten beschikbaar dan vorig jaar.

Voor inschrijven voor de drakenbootraces en verkoopadressen van de concertkaarten zie: www.grolschdrakenbootfestival.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!