Inspiratie voor Tweede Kamerlid Ziengs tijdens werkbezoek Sandd

Vrijdag 24 augustus 2012

Door Redactie

Sandd

‘Er moet toekomst zijn voor postbezorgers die flexibel willen werken en niet op basis van een arbeidsovereenkomst aan de slag willen. In een geliberaliseerde postmarkt horen geliberaliseerde arbeidsverhoudingen. Postbezorgers moeten zelf hun eigen arbeidsvorm kunnen kiezen. Willen ze een vaste baan, dan moet dat kunnen. Willen ze ZZP-er worden, dan moet dat ook kunnen. Vanzelfsprekend moet in alle gevallen dan wel de norm van minimumloon gehaald worden, maar is de keuze van contractvorm aan het individu!’, aldus VVD Tweede Kamerlid Erik Ziengs donderdag naar aanleiding van een werkbezoek aan Postbedrijf Sandd in Apeldoorn. Met zijn oproep komt Ziengs op voor bezorgers die geen vast arbeidscontract willen, maar daar als gevolg van recente politieke besluiten toe kunnen worden gedwongen.

Ziengs bezocht Sandd om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in de postmarkt. Naast de arbeidsvoorwaarden van postbezorgers vormde ook de door het kabinet aangekondigde aanscherping van het toezicht op de Postmarkt een belangrijk gespreksonderwerp.

Het werkbezoek was voor de CEO van Sandd Haico Meijerink een ideaal moment om de succesvolle instroom van medewerkers met een vast arbeidscontract (CAO) nader toe te lichten aan het TWeede Kamerlid. Meijerink zegt: ‘Het was een boeiend gesprek waarbij de heer Ziengs een goed beeld heeft gekregen van de ontwikkelingen en uitdagingen in de (krimpende) Postmarkt. We begrijpen de oproep van Ziengs overigens heel goed. Sandd heeft afspraken gemaakt met vakbonden en politiek over het aanbieden van arbeidsovereenkomsten aan alle bezorgers. Daar zullen we ons ook aan houden. Maar ook voor mensen die niet op basis van een vast contract willen werken, moet bij ons natuurlijk plaats zijn.’ Meijerink benadrukt wel: ‘Een snelle invoering van verscherpt toezicht op de Postmarkt is bittere noodzaak voor het handhaven van een gelijk speelveld en daarmee voor de werkgelegenheid van tienduizenden mensen.’

Het Apeldoornse Sandd is één van de grootste postbedrijven van Nederland. Het bedrijf bezorgt Sandd sinds 2001 en heeft inmiddels een marktaandeel van bijna 20%.

Op de hoofdfoto staan van links naar rechts: Haico Meijerink, Erik Ziengs en Rob Brakenhoff.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!