Kledingwinkel House of Tall opent zaterdag gewoon de deuren

Woensdag 12 januari 2022

Door Redactie

House of Tall

De huidige lockdown is weer een klap voor lokale ondernemers. Horeca en niet-essentiële winkels moeten namelijk hun deuren gesloten houden, een maatregel die momenteel nog tot en met 14 januari geldt. Op dezelfde dag is er weer een persconferentie waaruit zal blijken of de huidige maatregelen nog langer gaan duren. Wat de uitkomst hiervan ook is, House of Tall gaat de dag erna, op zaterdag 15 januari, de deuren openen. Inez Scheper, eigenaresse van de kledingwinkel speciaal voor lange mensen, wilt opkomen voor haar winkels en haar personeel. Om onder de titel ‘essentiële winkel’ te vallen, gaat House of Tall zaterdag een aantal huishoudelijke producten verkopen.

Maatregelen

“Ik verkoop vanaf zaterdag ook WC papier, kattenvoer, paracetamol, lenzenvloeistof, melk en koekjes, dan val ik ook onder een essentiële winkel”, legt Inez Scheper uit. Ze is het niet eens met de regels rond de huidige lockdown, vooral het onderscheid tussen essentiële en niet-essentiële winkels. Ze vindt het vreemd dat een Kruidvat, supermarkt en Makro wel kleding en andere non-food artikelen mogen verkopen. Want waarom kunnen kledingwinkels zoals House of Tall dan niet open? “Begrijp me goed, ik ben niet tegen de corona-maatregelen, integendeel, deze zijn zeker nodig om het aantal besmettingen te verlagen. Maar feit is dat de huidige lockdownmaatregelen niet in een lager aantal besmettingen heeft geresulteerd.”

Volgens Inez kunnen haar winkels gewoon veilig open, bijvoorbeeld ook met een maximum aantal klanten per vierkante meter. Beide winkels van House of Tall zijn zo ruim mogelijk opgezet en ingericht zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. “Dat kun je niet zeggen van veel supermarkten of drogisterijen waar men hutje mutje op elkaar staat.”

In je hemd

Een andere reden dat Inez Scheper haar winkels opent is omdat ze graag weer wilt ondernemen, iets wat nu onmogelijk wordt gemaakt. “Stel je voor dat je zelf 2 of 3 maanden geen salaris krijgt, maar wel je huur, boodschappen en vaste lasten moet betalen? En dan hoef je nog niet eens personeelskosten te betalen. Dan kom jij toch ook voor jezelf op?” Voor overheidssteun komt de winkel niet in aanmerking, dat geldt tevens ook voor veel andere ondernemers. Ze voelen zich door de overheid in hun hemd gezet, vandaar de actie #injehemd waar de bovenstaande foto van is.

“Dus ik ben voor opening van de winkels en horeca met de basis corona-maatregelen, zoals anderhalve meter afstand, mondkapjes en regelmatig handen ontsmetten. En ik kan alleen maar hopen dat de regering besluit de lockdown niet te verlengen.” Als er zaterdag winkels opengaan hoopt Inez ook dat er niet gelijk boetes worden uitgedeeld, ze wil namelijk met haar actie alleen de overheid duidelijk maken dat het zo niet langer kan doorgaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!