LAB02 en Hedgehog & Deer gaan fuseren

Maandag 14 september 2020

Door Amrutha Mol

Ondernemersnieuws in Apeldoorn: LAB02 en Hedgehog & Deer gaan samen verder. De kinder- en babykleding winkel gaat samen werken met de lifestylewinkel in het pand aan de Paslaan. De dames maakten dit via Facebook bekend.

Beide winkels houden wel dezelfde naam, maar de eigenaresse Femke ten Berge van LAB02 licht toe waarom Hegdehog & Deer haar coneptstore komt aanvullen: “Hedgehog & Deer gaf aan dat ze graag wilden verhuizen, omdat de Korenpassage een beetje aan het leeglopen is. Dus opperde ik het idee om samen te gaan werken in ons pand aan de Paslaan. Wij passen als winkels heel goed bij elkaar. Daarnaast wilden we bij LAB02 graag ons concept uitbreiden. Het wordt een totaalconcept: kids, styling en interieur. Vanaf half oktober kan winkelend Apeldoorn Hedgehog & Deer bij ons in het pand verwachten.”

Totaalconcept

Ze vervolgt: “Het voordeel van de fusie is, dat we meer klanten kunnen bedienen en een leukere winkel krijgen, dus eigenlijk een totaalconcept. Het was voor mij geen spannende stap om te zetten. Ik denk ook dat je als ondernemer, ook in deze tijd, een risico moet durven nemen. Dat is belangrijk, anders kun je dit werk niet doen. Ik denk dat dit een goede stap is en de verwachting is, dat er een verhoging komt in het aantal webshop orders en dat we gaan groeien, doordat alles in 1 pand zit.”

Daarnaast krijgen ze ook op iedere zondag een in-house kinderkapper. “Dat wordt onderdeel van een ultieme klantbeleving”, legt ze uit. “Als ouder kun je dan lekker shoppen, je kind kan weer de deur uit met een fris kapsel en ondertussen krijg je een lekker kopje koffie van ons. Het is gewoon een leuke service die wij aan onze klanten willen bieden.” Op de vraag of ze niet bang is voor allemaal verdwaalde haren in de winkel zegt Femke: “Haha, nee, die kleine kinderhaartjes, daar heb je niet zo snel last van. Je haalt even snel een bezem erdoorheen en weg zijn ze.”

Creatieve ideeën

“Ik ben altijd wel bezig met het bedenken van nieuwe creatieve ideeën”, zegt Femke. “Dat vind ik heel leuk om te doen en ik heb nu ook alweer nieuwe plannen voor de toekomst.” Een jaar geleden vroeg de onderneemster aan haar social media volgers of zij nog leuke ideeën hadden om LAB02 te verbeteren. De eigenaresse zegt hierover: “Ik heb toen gevraagd om ideeën en gelukkig kreeg ik ook heel veel terug. Maar het idee voor de kinderkapper is ontstaan uit de fusie met Hedgehog & Deer. Wij hebben er in ieder geval veel zin in en we denken dat het een goede stap is. Tegen die tijd gaan we het ook vieren met een speciaal openingsevent.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!