Marijke kon na opening café bijna gelijk weer dicht

Dinsdag 23 juni 2020

Door Redactie

Het zal je gebeuren. Je opent een café begin februari en ruim een maand later kan je weer dicht vanwege de coronacrisis. Het overkwam Marijke de Bruijn. Nu is haar Café Cheers aan de Molecatenlaan 12B in Ugchelen weer open. En daar is ze erg blij mee.

Hoe was dat, om zo snel weer dicht te moeten?

„Ja, schrikken. Als ik heel eerlijk ben vind ik het ook allemaal een beetje overtrokken. Je hebt totaal geen inkomsten en kunt er niks aan doen. De eerste week was ik er wel even blij mee, ik was zo druk geweest, dus kon even rustig aan doen. Daarna bedacht ik steeds weer nieuwe dingen. We zijn bijvoorbeeld het café gaan opknappen, hebben onder meer geschilderd, nieuwe plinten geplaatst, nieuwe planten in de bakken gedaan en uiteindelijk natuurlijk het terras coronaproof gemaakt.”

Had je in februari nog een groot openingsfeest gehouden?

„Nee, dat niet echt. We wilden een beetje rustig opstarten.”

Hoe komt het eigenlijk dat je zo gek bent op het werk in de horeca?

„Ik ben als kind in de horeca opgegroeid. Mijn ouders hebben altijd de snackbar gehad in Ugchelen, die heeft mijn zusje nu. En ze hebben ook nog een pannenkoekenrestaurant gehad. Daar begon ik zelf in de spoelkeuken. Ik ging toen van de keuken naar de bediening. Dus ik ben ermee groot geworden. En nu heb ik dus zelf dit café.”

En waarom dan nu een café, wat is de charme daarvan voor jou?

„Met mensen bezig zijn, een praatje maken, gewoon het gezellige.”

Wie komen er vooral in jouw café?

„Ik zou hier graag de mensen uit Ugchelen ontvangen. Het gaat me vooral om het ‘ons kent ons’-gevoel. Ik heb sowieso al wat leuke afspraken met Albatross, de voetbalvereniging uit Ugchelen. Als zij komen is het eerste rondje van mij, daarna betalen ze zelf. Ik heb al een keer een besloten feest voor ze georganiseerd ook, en zij kennen natuurlijk ook weer veel mensen hier.”

Op een gegeven moment kwam het nieuws dat je weer open mocht. Hoe reageerde je toen?

„Enthousiast, maar ik besefte me ook dat het moeilijk zou gaan worden. Iedereen weet wel dat mensen met een drankje op nou eenmaal snel wat losser worden. Ik merkte het afgelopen weekend ook; je bent nu veel aan het waarschuwen en een beetje politieagentje aan het spelen. Dat is natuurlijk even de andere kant van de medaille nu. Maar uiteraard ben ik erg blij dat ik weer een beetje geld kan verdienen nu. Maar het is wel heel anders dan voor die tijd.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!