Meesterslager Spaans brengt ambachtelijk vlees terug naar Ugchelen

Donderdag 25 november 2021

Door Redactie

Slagerij Spaans

Hans-Peter Spaans (34) opent op woensdag 1 december zijn winkel Slagerij Spaans aan de Ugchelseweg 225. Daarmee krijgt het dorp Ugchelen weer een slagerij terug op de vertrouwde plek waar Jan Woutersen op de kop af 10 jaar geleden de deuren van zijn zaak definitief sloot. De opening gaat gepaard met enkele aantrekkelijke aanbiedingen.

Ambachtelijke producten

Vakkundigheid van nu, kwaliteit van vroeger. Dit wordt de subtitel van Slagerij Spaans. En ja, een dergelijk motto schept natuurlijk hoge verwachtingen, maar de klanten hoeven niet te vrezen dat Meesterslager Hans-Peter Spaans die niet kan waarmaken. Hij is inmiddels alweer 12 jaar actief in de slagersbranche, werkte jarenlang voor een gerenommeerde slagerij in de omgeving en behaalde door de jaren heen diverse meestertitels voor zijn ambachtelijke producten. Uiteraard zullen diverse daarvan te koop zijn in zijn 1e zelfstandige winkel. “Om er even een paar te noemen: de gebraden kalfsribeye, mijn huisgemaakte paté en kipkerrie-salade.”

Geweldige locatie

Al zeker 6 jaar liep Spaans met het idee van een eigen slagerij rond. Dat het nog zo relatief lang heeft geduurd voordat hij die stap ook daadwerkelijk heeft gezet, kwam omdat hij even het duwtje in de rug hiervoor miste. “De steun vanuit het thuisfront, mijn vrouw Donna, heeft me uiteindelijk over deze drempel geholpen. De locatie is natuurlijk ook geweldig: goed bereikbaar en vrij parkeren. Ik heb de beschikking over een ruimte winkel, een mooie verwerkingsruimte en een kantine. Precies de ruimte die ik nodig heb om mijn ambacht goed te laten zien.” Want voor een ambachtelijk slager is er niets mooier dan het uitbenen van een dier te kunnen tonen aan de winkelende klanten. “Ik ben trots op mijn huisgemaakte producten en die wil ik mijn klanten graag laten proeven. Het vlees is puur Nederlands, met rund, kalf, lam en kip uit de directe omgeving.”

En dat niet alleen natuurlijk. Hans-Peter opent zijn deuren precies in de donkere dagen voor kerst, dus zal er ook flink aandacht zijn voor wildgerechten, eveneens van dieren uit de omgeving. Met 2 fulltime dames in de winkel en een zaterdaghulp hoopt Slagerij Spaans een fijne klantenkring te kunnen opbouwen in het dorp en wellicht ook van wat verder weg. Leuk om te vermelden vindt Spaans overigens ook dat de vader van zijn voorganger Jan Woutersen de winkel op deze locatie in december 1922 startte. Hij lacht: “Dus wanneer ik daar 1 jaar bezig ben, viert de winkel al het 100-jarig bestaan! Dat maakt voor mij de cirkel mooi rond.”

Slagerij Spaans is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur, op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: telefoon 055-5332881, e-mail info@slagerijspaans.nl en website www.slagerijspaans.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!