Monuta komt met drive through condoleances

Donderdag 16 april 2020

Door Redactie

Monuta

Monuta biedt vanaf deze week drive through condoleances aan in Apeldoorn. Vanuit de auto kunnen mensen hun laatste groet brengen aan de overledene en hun medeleven betuigen aan de naaste familie. Monuta geeft op deze manier nabestaanden toch de mogelijkheid om een condoleance te organiseren. Zo kan iedereen die dat wenst afscheid komen nemen. Ook uitvaartondernemers uit de regio kunnen de drive through condoleance boeken.

Persoonlijk afscheid nemen

,,We vinden het een fijne gedachte dat een familie toch een condoleance kan organiseren waarbij vanuit de auto een laatste groet gebracht kan worden”, zegt Wouter Mondeel van Monuta. ,,Buren, vrienden en collega’s hebben nu meestal geen kans om nog afscheid te nemen en de condoleance uit te spreken naar de naaste familieleden. Zo ineens je sportmaatje niet meer zien, of de lege stoel op de werkplek. Ook voor het rouwproces van hen is het goed om afscheid te kunnen nemen van iemand die zo dichtbij staat in hun leven. Daarom vinden we dat iedereen de kans moet krijgen in deze tijd om persoonlijk afscheid te nemen. Op afstand, dichtbij.”

Dat het een ‘drive through’ is en geen ‘drive thru’, zoals bij andere bekende afhaalplekken met de auto, is een bewuste keuze, meldt een andere woordvoerder. ,,Het gaat er vooral om dat wij als Monuta dit mooier vinden staan. Wij houden vast aan de beschrijving uit de Cambridge dictionary: ‘a place where you can get some type of service by driving through it, without needing to get out of your car’.”

Aan regels gebonden

Nabestaanden beleven een uitvaart anders dan hoe zij het wellicht gewenst hadden door de coronamaatregelen die er momenteel gelden. Bij een uitvaart mogen door de maatregelen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Tussen de genodigden moet een afstand van minimaal 1,5 meter gehouden worden. Lichamelijk contact wordt afgeraden. Met name de condoleance die na een dienst plaatsvindt is nu niet meer mogelijk. Dit heeft allemaal impact op hoe een uitvaart wordt beleefd door de nabestaanden en een ieder die een band had met de overledene.

Monuta heeft een goede mogelijkheid om een drive through condoleance te organiseren door de ligging en ruimte. Ook als er geen gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten van Monuta kan de drive through condoleance bij Monuta georganiseerd worden. Het team overlegt graag welke mogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld met of zonder de naaste familie.

Meer informatie

Monuta is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 055 – 522 0236 en per e-mail via apeldoorn@monuta.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!