Net even anders in pop-upstudio van Wiranda en Inez

Woensdag 22 november 2017

Door Redactie

Wiranda Lund en Inez Pleizier hebben onlangs aan de Asselsestraat 174 hun pop-upstudio De Fotowinkel geopend. ,,We zitten hier tot eind november, half december,” vertelt mede-eigenares Inez Pleizier. De kracht van een pop-up winkel is dat het maar tijdelijk is en daarom erg leuk.’’

Eigenaressen Wiranda en Inez zijn zelfstandige fotografen. Tien jaar geleden leerden zij elkaar kennen op de Fotovakschool in Apeldoorn. Beiden hebben zij een passie voor foodfotografie, maar waar Wiranda ook fashion en portretten fotografeert, focust Inez zich meer op uitvaarten. Wat ze in de Fotowinkel doen is weer totaal wat anders. ,,In de winkel houden we een mini-fotoshoot. Eén van de foto’s wordt gedrukt op een canvas naar keuze en je krijgt drie foto’s digitaal.” Klanten kunnen kiezen uit verschillende canvassen (zonder houten frame) waarop de foto afgedrukt wordt. Zo zijn er verschillende soorten canvas. ,,Het is een leuke cadeautip zo nét voor de Sinterklaas en kerst.”

Pop-up store in de maatschappij

Het verbaast Inez wel dat weinig mensen weten wat een pop-up store is. Een goed voorbeeld is de Pepernotenfabriek van Van Delft. Ieder jaar poppen ze in het najaar op en net voor Sinterklaas verdwijnen ze. ,,Ik zou willen dat de gemeente Apeldoorn het de ondernemers ook wat makkelijker maakt om een pop-up store te beginnen. Ze zorgen namelijk voor een grote diversiteit. Het is voor een kortere periode en voor startende of jonge ondernemers hartstikke leuk om te snuffelen aan het ondernemerschap.” Daarnaast bestrijdt het de grote leegstand in bepaalde buurten en verdient zowel de huurder als verhuurder er wat aan.

Positieve reacties

Mensen reageren heel enthousiast op de winkel en de mogelijkheden. ,,Ook ondernemers in de Asselsestraat zijn positief.” De winkel is klein en knus. Achter de etalage is er een kleine fotostudio. Hier worden de foto’s genomen, bewerkt en doorgestuurd naar de drukker MO-CA. Binnen een paar dagen zijn ze klaar. ,,We hebben gunstige openingstijden. Naast dat we op afspraak werken, kunnen mensen ook gewoon binnenlopen. Het is een uniek en hip product dat past in deze tijd, goed om mensen er kennis mee te laten maken.” Misschien dat in het voorjaar wel de Fotowinkel in het centrum tevoorschijn komt. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!