Nieuw doolhof bij de Imbosweg in Loenen

Maandag 10 januari 2022

Door Redactie

Unsplash, Sigmund

Het bestaat uit 375 palen en bestaande bomen. Dit nieuwe doolhof bestaat sinds kort aan de rand van de bossen van Loenen. Een leuke puzzeltocht gemaakt voor jong en oud door bedenker en maker Sietse Wever.

Zo ontstond zijn idee

“Aan de bomen op het stuk grond was al erg lang niks gedaan”, verteld Wever. “Ze waren inmiddels te groot geworden en in meer dan de helft van de bomen zat ongedierte. Een klein diertje genaamd ‘de letterzetter’ gaat tussen de schors van de boom zitten met als gevolg dat de boom uitdroogt en doodgaat.” De enthousiaste Apeldoorner draagt bij aan het sieren van het dorp Loenen. Voor het maken van dit doolhof kocht hij een stuk grond, gewoon om bezig te zijn. Door het uitdrogen van vele bomen moest hij ze omzagen. Dit deed hij op 2 meter hoogte, met het idee om er nog wat van te maken. “Toen ik na het omzagen ernaar keek, leken de stammen wel op gangetjes. Zo ontstond mijn idee: Ik maak er een doolhof van!”

Honderden meters dik touw werd gebruikt voor dit project. Alleen touw, Sietse maakte geen gebruik van andere afzettingen. Er werd zelfs een extra paal in de grond gezet, aangezien er niet genoeg palen waren.

Bezoeken

Wil je tussen de touwen gaan zoeken naar de uitweg? Dat kan! Voor jong en oud is het een leuke bezigheid. In de winter is het bos alleen op zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00 geopend. Het is geheel gratis, dus pak je kans!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!