Nieuw IVN Gelders Bezoekerscentrum ingericht

Vrijdag 4 augustus 2017

Door Redactie

Deze zomer treedt Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel toe tot de kring van Gelderse Bezoekerscentra dat gefaciliteerd wordt door IVN en de Provincie Gelderland. De samenwerking tussen de Cantharel en IVN begon met het ommetje ‘Oud Ugchelen’ van IVN Apeldoorn, een korte wandeling met de Cantharel als start- en eindpunt. Al gauw ontstond de vraag naar meer wandel- en fietsroutes vanuit het hotel. Vorig jaar organiseerde IVN samen met het hotel een cursus ‘Gastheer van landschap’ waar medewerkers in diverse workshops kennis maakten met de diversiteit in natuur rondom het hotel om dit te delen met gasten tijdens o.a. wandelingen. Onlangs opende de Cantharel het eigen informatiepunt ’t Buitenhuisje als Gelders Bezoekerscentrum.

’t Buitenhuisje, nabij het paardenhotel, vervult de rol zoals die vroeger door een VVV ingevuld werd. Medewerkers met kennis van de Veluwe ontvangen gasten onder het genot van een kopje koffie en een haardvuurtje om een mooie wandel-, fiets- of ruiterroute samen te stellen en om (elektrische) fietsen te verhuren, koetsritten en kaartjes voor attractieparken aan te bieden en tips te geven over de nog onbekende pareltjes uit de regio!

IVN steunt, net als de provincie Gelderland, bezoekerscentra voor toeristen, recreanten en burgers als ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Als start- of rustpunt bieden bezoekerscentra informatie over de natuur en cultuur in de omgeving. Daarnaast bieden de bezoekerscentra voor bedrijven en organisaties een inspirerende locatie voor conferenties, workshops en vergaderingen.

Vanaf media 2018 zal ’t Buitenhuisje bovendien het startpunt zijn van een nieuw Ugchels Klompenpad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!