Nieuwe naam voor lunchroom Nawijn & Polak

Maandag 5 augustus 2019

Door Redactie

Even rustig zitten met wat te drinken en een broodje in plaats van alleen boeken of magazines uitzoeken. Dat kon sinds november al bij Nawijn & Polak aan het Marktplein. Maar de lunchroom die daar sinds eind vorig jaar in is gevestigd heeft nu een nieuwe naam: Daalder.

Waarom daalder? ,,Het oud Hollandsche gezegde ‘op de markt is uw gulden een daalder waard’ wordt misschien niet zo veel meer gebruikt, maar is nog zeker niet uit ons geheugen verdwenen”, meldt een woordvoerder van de lunchroom. ,,En omdat wij ontzettend trots zijn dat wij elke zaterdag en maandag de mooiste markt van Nederland voor de deur hebben, moest de naam wel Daalder worden.”

En er is nog een reden. Voordat Nawijn & Polak zich in 1984 vestigde in dit pand, was dit het regionale hoofdkantoor van de Rabobank. ,,Daarom zitten er van die prachtige kluizen in onze kelder”, legt de woordvoerder uit. ,,Om de historie van het pand te eren is de naam Daalder een knipoog naar het bankverleden.”

Aan de opzet verandert verder niks. ,,Het concept blijft gewoon zoals je van ons gewend bent. Koffie en een plek om uit te rusten tijdens het shoppen, even te lunchen, af te spreken met vrienden/vriendinnen of buitenshuis of kantoor te werken.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!