Nominatie TaalHeldenprijs 2020 voor Bas Schepers

Vrijdag 13 september 2019

Door Redactie

Bas Schepers, eigenaar van Het Heldenbureau, heeft een lintje gekregen uit handen van Egzon Peci, projectleider van Stichting Lezen en Schrijven. Het lintje staat symbool voor een nominatie voor de TaalHeldenprijs 2020, in de categorie Taalbegeleider. Er zijn in totaal 25 genomineerden in de provincie Gelderland. De winnaar van de provinciale verkiezingen wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Bas Schepers is door oud-collega bij Immendaal, Esther Otter, genomineerd voor de categorie Taalbegeleider. Deze categorie staat voor een persoon die lees– en schrijfcursisten begeleidt. In haar voordracht schrijft ze: ,,Bas geeft leerlingen een stem via het vertellen van verhalen over hun eigen leven. Zo maakt hij helden van hen en geeft hen hierdoor eigenwaarde. Bas is ervan overtuigd dat dit kan met de kracht van verhalen. Hij inspireert andere mensen door zijn verhalen. Hierdoor wil ik hem nomineren als taalbegeleider of bruggenbouwer. Hij is namelijk beide. Want hij weet anderen te stimuleren om ook op deze manier te werken.”

In januari 2020 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, de TaalHeldenprijs uit aan de landelijke winnaar. Schepers was maandag aangenaam verrast door de onverwachte nominatie. ,,Wat bijzonder!”, was de reactie van een glunderende Schepers.

TaalHeldenprijzen

In de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september 2019) worden lintjes uitgereikt door de Stichting Lezen en Schrijven. De lintjes zijn bedoeld voor de genomineerden voor de Taalheldenprijs 2020. Sinds 2015 reikt Stichting Lezen & Schrijven de landelijke TaalHeldenprijzen uit. Met de TaalHeldenprijs zetten ze mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inspannen voor een geletterd Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!