Officiële start deA met ondertekening statuten

Donderdag 7 juni 2012

Door Redactie

deA

Onder veel belangstelling werden afgelopen woensdag de statuten van deA ondertekend. En daarmee werd deA officieel een feit. Marleen Kwast, de kersverse voorzitter van deA reageert verheugd: “Geweldig om te zien hoeveel mensen hier komen om ons een hart onder de riem te steken. Dit motiveert enorm om duurzame energie van en voor inwoners van de gemeente Apeldoorn voor elkaar te krijgen.”

Tijdens de opening zijn er naar schatting nog eens 60 nieuwe leden bijgekomen. En daarmee is de start van deA zeker een succes te noemen. Michael Boddeke, directeur van energiebedrijf deA, glimlacht van oor tot oor: “Dit is een prachtig moment. Als je weet dat we 1,5 jaar terug begonnen met een klein clubje en ziet hoeveel steun en draagvlak we nu hebben van mensen die allemaal actief zijn op zijn of haar manier, dan word je toch wel even stil en geniet je.”

deA
deA wil met zonnepanelen, waterkracht en biomassa duurzame energie opwekken in Apeldoorn en omgeving en leveren aan de inwoners van Apeldoorn. Ze beginnen met energie die vrijkomt bij de vergisting van rioolslib en GFT en ze gaan werk maken van waterkracht. Tevens kijken ze ook naar het opwekken van energie met zonnepanelen op grote dakoppervlakken in Apeldoorn. Er zijn daarnaast nog meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld wind en het gebruik van restwarmte.

Ecofactorij
Uitvalbasis voor deA is het Informatiecentrum Ecofactorij, het gebouw op de Ecofactorij dat is gebouwd in de vorm van het gemeentelijk logo.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?