Help de bevolking van Oekraïne

Ook uit Apeldoorn: Royal Talens

Vrijdag 9 december 2011

Door Redactie

Het Apeldoornse Royal Talens is een begrip in kunstschildersmaterialen. Over de gehele wereld gebruiken professionele kunstschilders en hobbyisten de kwaliteitsproducten van Royal Talens. Grondlegger Marten Talens vestigde ’De Nederlandse Fabriek voor Verf, Lak en Inkt’ anno 1899 te Apeldoorn. Succesvol ondernemer­schap en Talens’ innovatiekracht evenals autonome groei leidden tot een steeds grotere productie van olieverf en van nieuwe producten.

Marketing manager Margreet Tamminga is een van degenen die alles weet van Talens. “In de loop der jaren is onze naam natuurlijk vooral bekend geworden door onze producten. De meest bekende daarvan is misschien wel de Rembrandt olie­verf. Heel vroeger, toen nog met het herkenbare Hollandse boertje, was dit al een daverend succes, ook in het buitenland. Wat veel mensen misschien niet weten is dat Talens naast de bekende verven zoals Rembrandt, Cobra, Van Gogh, Amsterdam, Talens en Decorfin ook alle aanverwante artikelen levert, zoals penselen, schildersmessen, doeken en schildersezels. Zo bedienen we onze klanten met alles wat ze nodig hebben.”

Zoals gezegd heeft Talens een lange historie maar nooit werd Apeldoorn als hoofdzetel verlaten. Tamminga: “Al in 1912 breidt de fabriek voor de eerste keer uit. Talens’ naam en faam groeit dan al tot ver over de landgrenzen. In 1949 krijgt Talens het predicaat ‘Koninklijk’. Een eervolle vermelding die met gepaste trots wordt bewaakt. Als in 1963 Royal Talens zich aansluit bij Sikkens dat midden jaren zeventig weer onderdeel wordt van de AKZO-groep, ontstaat een volwaardige dochteronderneming en gaat de expansie snel. Vanaf 1991 is Royal Talens onderdeel van Sakura Color Products Corporation, een volledig particuliere onder­neming met als thuisbasis Osaka, Japan.”

De onderneming beschikt over een stevig en wijdverbreid netwerk van internationale distributiepunten. Tamminga: “Wij groeiden snel in onder meer in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland, China en Japan. Onze vestigingen daar leveren aan diverse verkoopkanalen waaronder fine art speciaalzaken, hobbyzaken, warenhuizen, hypermarkten en groothandels. Met eigen vestigingen en agentschappen in meer dan honderd landen worden creatieve geesten, professioneel of amateur, over de hele wereld van onze producten voorzien. Alles nog steeds aangestuurd vanuit Apeldoorn. Onze producten zetten mensen aan tot schilderen en tekenen.”

“Om erachter te komen wat onze klanten eigenlijk willen doen we veel onderzoek naar hun wensen en behoeften. Daardoor hebben we een gedegen kennis die zorgt voor een brede en consistente productrange van traditionele en moderne schilder- en teken­benodigdheden. Al meer dan honderd jaar stimuleert de Apeldoornse onderneming met haar producten kunstenaars over de hele wereld zichzelf te ontwikkelen en te vernieuwen. Van Los Angeles tot Tokyo vind je de Apeldoornse producten in talloze ateliers.”

Bron: De ZakenCourant

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?