Overdekte supermarkt Landmarkt failliet

Donderdag 30 augustus 2012

Door Redactie

Bouwhuis

Vol enthousiasme opende de nieuwe Landmarkt zijn deuren in Apeldoorn, nadat de grote broer in Amsterdam een succes bleek. Op een mooie locatie in de hallen bij Nettenfabriek ontstond een overdekte markt met verse groente, fruit, brood en andere verse producten.

Een type markt dat in veel landen en grote steden een succes is, maar door de Apeldoorners niet werd gevonden. Tegenvallende verkoopresultaten van relatief duurdere waren, bleek de Apeldoorner in crisistijd niet te motiveren naar de overdekte supermarkt te gaan. De tegenvallende resultaten in Apeldoorn hadden vervolgens een groot effect op de Amsterdamse markt.

De Twelloose eigenaar Harm Jan van Dijk kon daarop zijn 150 man tellende personeel niet meer betalen. Hij vroeg begin deze week surseance aan, wat 27 augustus werd verleend. Gisteren werd dat omgezet in definitief faillissement voor het hele concern.

Omdat wordt gekeken naar een doorstart van het concern mogen de winkels nog open blijven. Van Dijk is momenteel op zoek naar inversteerders, terwijl het personeel in grote onzekerheid wat betreft hun toekomst.

Harm Jan van Dijk werd in juni nog gekroond tot “Versmarketeer van het jaar 2012”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!