Help de bevolking van Oekraïne

Rechtswinkel Apeldoorn wordt een feit

Donderdag 26 april 2018

Door Ben Eggermont

David Levie

Voor kosteloos juridisch advies kunnen inwoners van Apeldoorn vanaf donderdag 3 mei terecht bij de Rechtswinkel Apeldoorn in CODA Centrale
Bibliotheek aan de Vosselmanstraat. Burgemeester John Berends opent de Rechtswinkel op donderdag 3 mei.

De Rechtswinkel is een vrijwillige organisatie die kosteloos juridisch advies verstrekt aan inwoners van Apeldoorn. De organisatie wordt gerund door studenten die Rechten studeren of gestudeerd hebben. Op dit moment zijn er 19 studenten die zich voor de Rechtswinkel zullen inzetten. Zij houden bijvoorbeeld op donderdagavond een inloopspreekuur.

De Rechtswinkel Apeldoorn is een initiatief van Eva Janssen (19), David Oudbier (23), Berend Wardenier (21) en Tim Janssen (22). Zij zijn erg enthousiast over de realisatie van de Rechtswinkel en blij met de plek in CODA Centrale Bibliotheek. ,,Er is hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Inmiddels is er samenwerking gerealiseerd met een aantal advocatenkantoren in Apeldoorn en CODA heeft op positieve manier meegewerkt door kantoorruimte beschikbaar te stellen”, aldus de studenten. CODA directeur Carin Reinders deelt het enthousiasme: ,,Een Rechtswinkel sluit aan op het aanbod van CODA waar bijvoorbeeld Digisterker, Taalhuis Apeldoorn, de jaarlijkse ondersteuning in CODA bij het invullen van de  Belastingaangifte en Onvergetelijk CODA deel van zijn. De Rechtswinkel is daarmee goed ‘thuis’ in CODA.”

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?