Restaurant Mangú stond onder verscherpt toezicht

Dinsdag 9 april 2019

Door Redactie

RTL Nieuws bracht vandaag, dinsdag 9 april, meerdere artikelen over restaurants die onder verscherpt toezicht hebben gestaan. Oude rapporten, want het gaat om 2017, maar wie in het zoekkader ‘Apeldoorn’ invult, ziet dat ook Restaurant Mangú aan de Stationsstraat hierbij zit. In het rapport zie je dat onder meer hygiëne niet goed was en dat de bedrijfsruimte niet schoon was. Tijd voor navraag bij het restaurant zelf. Een woordvoerder van Mangú legt uit…

Hoe was dit voor jullie om onder verscherpt toezicht te komen staan?

,,Op het moment van de inspectie was deze zaak verpacht aan een ondernemer die al meer dan 30 jaar in de horeca werkzaam was. Op het moment van de controles merkte hij op dat er elke keer willekeurig andere regels werden toegepast en hierop niets werd gedaan met zijn opmerkingen en bevindingen.

Dit rapport is van 2017 en niet actueel, nu wordt het wel zo neergezet dat het dat wel is, dit is jammer omdat het niet de werkelijke weergave is. Het is altijd maar een momentopname. De onderneming wordt vanaf 2018 weer door de oude eigenaar geëxploiteerd. Zoals ook te lezen in het rapport van 2 mei 2018 is alles voldoende beoordeeld.”

Wat was er precies geconstateerd?

,,Het probleem destijds was het opslaan en afkoelen van producten.”

Hoe is het nu?

,,Alle geldende haccp normen worden gehanteerd en een extern haccp adviesbureau Diversy controleert met regelmaat of alles aan de wettelijke eisen voldoet.”

Wat hebben jullie gedaan om het te verbeteren?

,,We hebben een extern bureau ingeschakeld om discussies met de NVvA te voorkomen zoals eerder heeft plaatsgevonden. Daarnaast hebben we een extern schoonmaakbedrijf ingehuurd, zij doen de periodieke grote schoonmaakwerkzaamheden. Ten slotte worden alle logboeken digitaal bijgehouden zodat bij controles direct geschakeld kan worden tussen onze partners en NVvA.”

  1. Wist je al van de publicaties van RTL Nieuws af?

,,Ik wist er al van, maar vond het een bijzondere situatie aangezien ik door RTL benaderd werd en tegelijkertijd het advies van NVWA kreeg om me terughoudend op te stellen. Ik was niet op de hoogte dat ze oude rapporten hiervoor zouden gebruiken, anders had ik natuurlijk gereageerd. We vinden het geen probleem dat het openbaar wordt gemaakt, echter is het dan voor de ondernemer wel net zo netjes dat het actueel is. Wij zijn voorstander van transparantie voor alle controles, dus ook de periodieke controles, zodat duidelijk is dat de zaken er op dit moment anders voor staan.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!