SamenStromen van start in Apeldoorn: een duurzaam initiatief

Maandag 17 april 2023

Door Kevin van Es

Een duurzaamheidsinitiatief met als doel de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen, dat is het plan “SamenStromen” van Bas van der Wal, Wijnand Hogendoorn en Hans Drijfhout. Het drietal heeft een achtergrond in de duurzaamheidssector en besloot hun krachten te bundelen. SamenStromen richt zich op zonne-energieprojecten. Hans Drijfhout, oprichter van Zonnet, is mede-initiatiefnemer en vertelt over de plannen in Apeldoorn.

Duurzaam en zorgeloos

SamenStromen helpt klanten om duurzaam en kostenbesparend eigen stroom op te wekken door eerlijk advies en een complete installatie van zonnepanelen. Het bedrijf biedt ook de mogelijkheid om samen met de buren een installatie traject te starten, waardoor de klant geld bespaart en het team efficiënter kan werken. Na installatie blijft SamenStromen beschikbaar voor vragen. Meer informatie over Samen met je buren is te vinden op de website.

Een duurzame toekomst

SamenStromen is een samenwerkingsverband tussen lokale installatiebedrijven die gespecialiseerd zijn in de installatie van zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen en groepenkasten. “Vanuit het centrale hoofdkantoor in Amersfoort worden zaken als inkoop, finance, marketing en planning georganiseerd waardoor de lokale installateur zich volledig kan concentreren op het adviseren en installeren van producten,” aldus Hans.

Het doel

Het doel van SamenStromen is duidelijk: De wereld een stukje beter maken. Dit probeert het bedrijf te doen door middel van verduurzamen. Het idee is om op een zo voordelig mogelijke manier zonne-installaties te leveren. Het bedrijf hoopt een belangrijke rol te spelen bij het realiseren van een duurzame toekomst voor de regio Apeldoorn en haar inwoners. Hans vertelt: “We willen een begrip worden in Apeldoorn op het gebied van verduurzamen. Hij geeft aan klanten voor de lange termijn te willen binden: “We hopen dat klanten zich voor lange termijn willen binden, de klant neemt stap één, twee en drie met ons.” Zo groeit de klant, volgens Hans, stapsgewijs richting een duurzamere woning. Verder vertelt hij dat het dienstenpakket wordt uitgebreid naar wat de klant wil: “We kunnen ze adviseren, maar de klant blijft leidend.”

De producten

Het bedrijf levert, naast zonnepanelen, allerlei producten op het gebied van zonne-installaties. Denk hierbij aan omvormers, laadpalen, meterkasten en laad batterijen. Verder biedt het initiatief de mogelijkheid om duurzame energieoplossingen te bieden aan bedrijven en particulieren. SamenStromen werkt bewust samen met specialisten op het gebied van installatie, die de klant kunnen voorzien van kundig advies. Meer informatie over de producten vind je op de website van SamenStromen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!