Serious People: activiteiten bij ontmoetingsplek de Graanhof

Zaterdag 15 juli 2017

Door Redactie

Stimenz

Sinds begin juli brengen we wekelijks op Apeldoorn Direct de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen hiervoor. In deel 3 spreken we met Inge van Dalen van Stimenz en vrijwilliger Bianca de Kleijn. Zij zijn druk bezig met het opzetten van meerdere activiteiten bij ontmoetingsplek de Graanhof in de wijk de Heeze.

Wat gaan jullie doen?

Bianca: ,,Met zo’n 6 vrijwilligers zijn we bezig met het organiseren van meerdere activiteiten. Zo beginnen we met een braderie bij de Graanhof op zaterdag 9 september van 11 tot 16 uur. In oktober houden we dan een high tea, in november een stamppotbuffet en in december een benefietavond waarbij we 2 nachten lang slapen in ons eigen ‘glazen huis’; de Graanhof. We noemen onszelf ‘de slaapmutsen’; ik heb voor ons slaapmutsen en slaapjurken gemaakt, die we ook al zullen dragen tijdens de braderie.”
Inge: ,,De Graanhof is eigenlijk één en al glas, dus we hoeven eigenlijk niks te doen om er een ‘glazen huis’ van te maken. De indeling van die nachten dat we blijven slapen en wat we gaan overdag, daar zijn we nog druk mee bezig. En we zijn er nog niet helemaal over uit wanneer we het gaan houden. Eigenlijk is het idee van vrijdag 15 december tot en met zondag 17 december, maar eigenlijk lijkt het ons wel leuk om het stokje, of eigenlijk onze slaapmutsen, over te dragen aan de dj’s van 3FM. Zij beginnen maandagavond 18 december, dus we gaan 3FM benaderen of ze daarvoor openstaan. Maar eerst maar eens de braderie goed voorbereiden.”
Bianca: ,,Tijdens de braderie komen er allerlei kramen te staan in en om de Graanhof. Geïnteresseerden kunnen daar voor 5 euro staan en van alles verkopen. De opbrengst die we binnenhalen met de verhuur van de kramen en de verkoop van etenswaren die wij zelf verkopen is voor 3FM Serious Request, wat mensen verdienen aan de verkoop mogen ze zelf houden. Er komen kramen met onder meer zelfgemaakte kaarten, tassen, poppenhuisspullen, zelfgemaakte producten van de dagbesteding bij ’s Heerenloo en boeken. Ook sta ik er zelf met een kraam om gedurende de dag namen op handdoeken en slabbetjes te borduren.”

Waarom wilden jullie wat gaan doen voor 3FM Serious Request?

Bianca: ,,Zelf kijk ik er eigenlijk elk jaar wel naar als het op tv is. Ik vond het altijd al leuk, en helemaal nu het naar Apeldoorn komt. Inge stelde al snel voor om iets te gaan organiseren. We zijn toen naar een inspiratiebijeenkomst geweest in het Sprengeloo, waar heel duidelijk werd dat er bij dit doel niks aan de strijkstok blijft hangen. Daarom hebben we er een goed gevoel bij. Ik ben zelf zo enthousiast dat ik mezelf af en toe echt even moet afremmen.”
Inge: ,,Gelijk toen we hoorden dat 3FM Serious Request dit jaar in Apeldoorn zou plaatsvinden, bedachten we dat het wel leuk zou zijn om iets te doen in een van onze ontmoetingsplekken. De Graanhof is daar de uitgelezen plek voor. Een mooie plek die eigenlijk voor het overgrote deel dagelijks draait op vrijwilligers.

Zoeken jullie nog mensen of spullen voor de activiteiten?

Bianca: ,,Jazeker. We zoeken in ieder geval nog zo’n 20 marktkramen. We hopen dat er iemand is die deze wil sponsoren.”
Inge: ,,Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar prijsjes voor de bingo die we gaan houden tijdens de braderie. Mensen die kramen of prijsjes voor ons hebben kunnen mailen naar i.vandalen@stimenz.nl.”

Hoeveel hopen jullie ermee op te halen?

Bianca: ,,Nou, het leuke is dat we ons als doel hadden gesteld om 1500 euro op te halen, maar dat is inmiddels al opgehoogd.”
Inge: ,,Ja, we moeten de lat een beetje hoog leggen he. We hebben er nu 2500 euro van gemaakt. En als 3FM het goed vindt als we het stokje overdragen, dan staan we al aardig ‘in the picture’ waardoor we hopelijk nog meer geld binnenhalen. We willen zelf ook flink wat aan de PR gaan doen, zoals advertenties plaatsen, dus ik denk dat het wel goed komt.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!