Serious People: Basisschool de Rank

Zaterdag 16 september 2017

Door Redactie

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komt Montessori Basisschool Passepartout de Rank uit de wijk Kerschoten aan het woord. Of nouja, niet de school, maar een aantal leerlingen, Collin Gerritse (9) en Bjorn Mekelenkamp (10), en de moeder van Bjorn, Chantal Mekelenkamp. Zij zijn al druk bezig met het inzamelen van geld.

Waarmee hebben jullie al geld ingezameld?

Bjorn: ,,Met de hele school hebben we al 1500 euro opgehaald door een sponsorloop te houden. Maar we zijn nog niet klaar, want we gaan nog een feestweek houden in oktober.”
Collin: ,,Die feestweek is om te vieren dat Montessori Basisschool Passepartout de Rank 50 jaar bestaat.”
Chantal: ,,Dat is van 9 oktober tot en met 12 oktober. De leerlingen gaan zelf van alles maken, koken en bakken en dat wordt dan tijdens een marktje op het schoolplein op donderdag 12 oktober verkocht.”

En jullie mochten tijdens de kick-off van 3FM Serious Request voor basisscholen op het Marktplein ook even het podium op, toch?

Collin: ,,Ja! Dat was echt vet! We waren wel een beetje zenuwachtig, vooral voordat we het podium op mochten, maar toen we er eenmaal stonden was het vooral leuk.”
Bjorn: ,,We mochten toen vertellen over hoeveel geld we al opgehaald hadden. We hadden een soort tekst geoefend van tevoren, maar die tekst hebben we helemaal niet gebruikt. En, we mochten niet alleen op het podium, we kwamen ook nog op het Jeugdjournaal die avond.”

Wat zijn jullie verder nog van plan?

Bjorn: ,,Om nog meer geld in te zamelen gaan we misschien wel een soort wasstraatje bouwen. Of we gaan lege flessen inzamelen. Er zijn heel veel ideeën die we nog willen gaan uitvoeren. We hopen dat alle leerlingen van de hele school nog meer acties gaan organiseren.”

Waarom vinden jullie het zo belangrijk om je hiervoor in te zetten?

Collin: ,,Sowieso hebben we ons al regelmatig ingezet voor 3FM Serious Request en dat gebracht naar het Glazen Huisje Apeldoorn, het kleinste Glazen Huisje van Nederland, dus dit was wel een logische stap, om ons ook in te zetten nu het grote glazen huis hier komt.”
Bjorn: ,,Het goede doel, verscheurde families door conflicten, vinden we heel aansprekend. Het lijkt me vreselijk om je ouders kwijt te zijn, zeker in zo’n situatie, zoals bijvoorbeeld oorlog.”
Chantal: ,,Bjorn kan er zelfs af en toe even emotioneel van worden, als hij er teveel mee bezig is. Het is belangrijk dat ze zich beseffen dat wij het hier goed hebben en dat ze zich daardoor willen inzetten voor anderen.”

Hoeveel geld willen jullie uiteindelijk inzamelen?

Collin: ,,Zoveel mogelijk. Van het geld kunnen kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt weer terug gebracht worden, dus daar moet heel veel geld voor komen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!