Serious People: Businessclub Draisma Dynamo

Zaterdag 11 november 2017

Door Redactie

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag vertelt Kees van Buuren van businessclub Draisma Dynamo over wat zij allemaal doen om geld in te zamelen.

Wat gaan jullie precies doen voor 3FM Serious Request?

,,Het eerste evenement dat we organiseerden was een ‘Charity Diner’ bij het Drakenbootfestival. Die is in juni geweest. En er staat nog een evenement op de planning, een benefietavond op woensdag 15 november bij Orpheus. Het is een feestavond met live muziek van Sonny’s Inc, met eten, drinken, gezelligheid, en daar kun je dus aan deelnemen en de opbrengt komt geheel ten goede aan 3FM Serious Request. In het voortraject hebben we VIP-kaarten verkocht aan met name bedrijven. Dat waren kaarten voor 75 euro. Zij worden om half 6 al ontvangen en krijgen dan voorafgaand aan de feestavond een buffet.
Daarnaast hebben we ook aan met name bedrijven kaarten verkocht voor 35 euro. Zij hebben de hele avond toegang en vrij drinken. Ten slotte hebben we nog de kaarten die we nu nog verkopen, van 15 euro per stuk. Dan heb je toegang en dan koop je muntjes voor je drankjes.
Orpheus doet het vrijwel belangeloos en daarnaast hebben we vanuit de businessclub een aantal vrijwilligers aangesteld om het in goede banen te leiden. Hierdoor zijn de kosten zo minimaal mogelijk, zodat de opbrengst naar het goede doel kan gaan.”

En er is nog iets anders dan die evenementen, toch?

,,Klopt. Los van die actie hebben we nog iets. We hebben inmiddels ‘Ondernemers voor het Glazen Huis’ opgezet. Dat zijn dan de businessclub en die andere bedrijven. Daarmee hebben we sinds afgelopen zomer nog een andere leuke, ludieke actie lopen: de Pig Run Challenge. Dat is een spaarvarken. Dat varken staat bij een bedrijf, dat bedrijf doneert wat en brengt dan het varken naar het volgende bedrijf. Dat spaarvarken rouleert dus nu door Apeldoorn. Daar worden ook filmpjes van gemaakt. Die actie loopt tot de Kerst. De een doet een varkenspak aan, de ander heeft weer een ander idee, heel leuk allemaal.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Toen bekend werd dat 3FM Serious Request in 2017 naar Apeldoorn zou komen, toen hebben we in het bestuur van businessclub Draisma Dynamo bedacht hoe we hieraan mee konden gaan doen. De reuring waar burgemeester John Berends het over had, hoe we daar een steentje aan bij konden dragen. En, niet onbelangrijk, hoe we ook een steentje bij kunnen dragen aan het goede doel.
We bedachten al snel een aantal activiteiten, maar wel op een zodanige manier dat duidelijk is dat de businessclub daar geen cent beter van wordt.
We vinden het, net als Berends, belangrijk dat er veel gebeurt in de stad en dat we de stad op de kaart zetten. We hadden al snel door dat we dat niet alleen konden, dus dat we daar andere bedrijven bij moesten betrekken. Niet alleen vanuit de businessclub, maar ook bedrijven van daarbuiten en die wellicht ook iets willen doen. Zo zijn we in gesprek geraakt met onder meer Orpheus, Mediamarkt, Owen’s Corning en het Drakenbootfestival. Voorgaande jaren hebben we niks gedaan voor 3FM Serious Request, maar nu het naar Apeldoorn komt, doen we er graag aan mee.”

Hoeveel denken jullie ermee op te gaan halen?

,,Met het Charity Diner hebben we in juni 10.000 euro opgehaald. De benefietavond, ik hoop dat die toch wel 15.000 euro gaat opleveren. Daar focussen we wel op en we gaan ook nog een verloting houden die avond, dus daar komt ook nog wel wat uit. Tussen de 10 en 15.000 euro, daar koersen we wel op aan.”

De Glazen Huis Party, de benefietavond, is op woensdag 15 november vanaf 17.30 uur in Theater Orpheus. Kaarten zijn via deze link te bestellen.

Het filmpje van de Pig Run Challenge van Theater Orpheus:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!