Serious People: Fanuel Coenraad maakt lied voor 3FM Serious Request

Zaterdag 8 juli 2017

Door Redactie

Sinds vorige week brengen we wekelijks op Apeldoorn Direct de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen hiervoor. In deel 2 spreken we met de 25-jarige Fanuel Coenraad, die zich muzikaal wil inzetten voor dit goede doel.

Vertel. Wat wil je gaan doen?

,,Ik ga een nummer uitbrengen. Deze maand ben ik naar de Kamer van Koophandel geweest om mijn platenlabel te laten registreren: lapanouse. Dit doe ik samen met mijn compagnon Piet van de Meer. We vinden dat talenten op muzikaal gebied een kans moeten. Vandaar dat ik één van de talenten die ik al een tijdje op de piano aan het begeleiden ben, Denise Koller, heb gevraagd of zij me hierbij wil helpen. Samen met haar speel ik geregeld samen als het duo Fade.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Al wel een tijdje. Ik loop met ideeën in mijn hoofd en nu Serious Request naar Apeldoorn komt, kan ik dat mooi op deze manier toepassen. Denise zei gelukkig gelijk ‘ja’. We hebben het nummer samen gespeeld en dat ging heel goed. Ik wil het allemaal groots gaan aanpakken als het lied eenmaal uitkomt.”

Wanneer kunnen we het lied verwachten?

,,Ik denk zo rond oktober. We zijn nu druk bezig met repeteren en tekstschrijfster Minke Maat is de teksten aan het aanpassen en afronden. Ik wil het gedeeltelijk commercieel gaan neerzetten en het lied is ook prima geschikt voor de grotere radiostations. Ik heb connecties in Hilversum, dus ik ben niet bang dat niemand het lied zal gaan oppakken. We hebben er veel werk aan gehad om onder andere de melodielijnen op te zetten en om het te produceren; ik denk dat dit wel een succesnummer gaat worden.”

Hoe gaat het lied klinken?

,,Daar ga ik nog niks over verklappen. Nog even geduld hebben.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Echt supertof. Het is toch de plaats waar je geboren bent. We hebben in Apeldoorn natuurlijk al jarenlang het kleine ‘Glazen Huisje Apeldoorn’. Daar hebben we vorig jaar ook mogen spelen en dat smaakte naar meer. Ik moet zeggen dat ik nooit echt heel erg bezig was met Serious Request, maar doordat we toen in dat hele sfeertje terechtkwamen, merkten we hoe mooi de actie is. Iedereen is zo gul, dat is echt heel erg cool om te merken. Je ziet Serious Request steeds in grote steden door het land en nu komt het hier, ik denk dat het Apeldoorn heel goed op de kaart gaat zetten.”

Wat verwacht je op te halen met jouw actie?

,,We zetten in op een heel hoog bedrag, maar hoe hoog weet ik nog niet. Mochten we het streefbedrag niet gaan ophalen, dan wil dat niet zeggen dat het project mislukt is, hoor. We beleven er nu al zoveel lol aan. Je hebt ook allemaal hetzelfde doel voor ogen: geld inzamelen voor Serious Request. Dat gevoel, dat je het samen doet, dat is echt super.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!