Serious People: Heel Apeldoorn in beweging

Zaterdag 9 september 2017

Door Ben Eggermont

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komt René Diks van Rocky Fit aan het woord. Tijdens het 3FM Serious Request evenement heeft hij ambitieuze plannen.

Hoe kwam je op het idee om iets voor 3FMSerious Request te gaan doen?

,,Toen we wisten dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn zou komen zeiden we direct: daar moeten we ook wat voor gaan doen. Heel Apeldoorn komt in beweging, dus dan moeten wij ook.”

Wat ga je doen voor 3FM Serious Request?

,,Ik heb drie voorstellen gedaan. Het eerste is de Santa Run, hardlopen of gewoon wandelen in een kerstmannenpak. De pakken krijgen we via Run2Day, hardloopwinkel in Apeldoorn. Het gebeurt in het centrum van Apeldoorn. Alle afspraken zijn al gemaakt. De start is om 8 uur ’s avonds  als het donker is op 22 december. We hebben al 200 deelnemers en verder zetten we social media in. Dat is echt heel  leuk.

Het andere is een ‘serious’ bootcamp. Op de allerlaatste dag van 3FM Serious Request, 24 december, voor het glazen huis ’s morgens vroeg met z’n allen bootcampen. Dus gewoon lekker in beweging zijn.

Ik wil eigenlijk proberen om heel Apeldoorn in beweging te krijgen. De hele periode van 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december, een week lang op een sportveld, zodat iedereen die iets doet op het gebied van sport laat zien wat ‘ie kan. Dat kan zijn basketbal, dat kan ook hockey zijn. Ik wil daarvoor verenigingen aanschrijven om mee te doen. Ik doe dit in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de Sportraad Apeldoorn.’’

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Hartstikke mooi en ook goed voor Apeldoorn.”

Wat verwacht je op te halen met je actie?

,,Daar heb ik nog geen flauw idee van. Ik weet wel dat er van elke activiteit een bepaald bedrag overblijft. Ik hoop alleen dat er heel veel mensen komen. Misschien vindt een bedrijf het wel zo leuk om wat extra bij te dragen. Daar sta ik altijd voor open.’’

22 december 20:00 uur Santa Run in het centrum van Apeldoorn
24 december ’s morgens vroeg bootcamp voor het glazen huis
18-24 december sportactiviteiten

Meer info: http://www.rocky-fit.nl
Mail: info@rocky-fit.nl

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!