Serious People: Kindermiddag door studenten Parc Spelderholt

Zaterdag 4 november 2017

Door Ben Eggermont

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komt Esther Dijkhof van Parc Spelderholt aan het woord. Met de organisatie van een kindermiddag willen zij geld voor het 3FM Serious Request bij elkaar brengen.

Hoe is het idee ontstaan om iets voor 3FM Serious Request te gaan doen?

,,We geven coaching lessen, die hebben alles te maken met samenwerken en hoe je met elkaar omgaat. Toen we hoorden dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn kwam, dachten we daar moeten we wat mee doen. Het sluit goed aan bij coaching, de studenten leren er ook van. We hebben een plan ontwikkeld en aan de directie voorgelegd. En zo is het tot stand gekomen.”

Wat gaan jullie doen en wanneer?

,,Wij gaan met de studenten, jongeren met een verstandelijk beperking dan wel een lichamelijke beperking, een kindermiddag organiseren op 8 november. Daarvoor hebben we toestemming gekregen van onze directrice Annette Fritschy om gebruik te maken van onze ‘snoezel’-ruimte en het theater. We hebben ervoor gekozen om kinderen tussen de drie en acht jaar de kans te geven om te mogen snoezelen. Als je er geen kennis mee hebt gemaakt, heb je, denk ik, geen idee was snoezelen is, tenzij je een kind met een beperking hebt. Vaak is het voor laag niveau, die kunnen dan heerlijk genieten van rust, geluid, van waterzakken, van kleuren. Het is gewoon leuk om kinderen kennis te laten maken met ‘snoezelen’ wat heel leuk en lekker kan zijn.  Normaal gesproken komen zij daar niet mee in aanraking, daarom hebben we er voor gekozen om ook de ‘snoezel;-ruimte te gebruiken. Daarnaast wordt er een film gedraaid in het theater geschikt voor drie tot acht jarigen, dat zoeken we nog uit. Dan krijgen ze ranja en ik heb gehoord dat er nog wat lekkers is, maar dat weet ik niet helemaal zeker. En voor een bedrag van 5 euro kunnen ze aan de kindermiddag meedoen. Er is gediplomeerd personeel aanwezig, minimaal SPW geschoold.”

Hoe denk je hieraan bekendheid te geven?

,,Ik en een paar collega’s rijden al rond met pamfletten op de auto. Er heeft al een stukje in de Stedendriehoek gestaan. Je kan je opgeven via mail (administratie.assistent@parcspelderholt.nl), er zijn nog geen aanvragen binnen. Ik doe veel op Facebook. Moeders zeggen:  ‘Heel leuk, ik schrijf het in mijn agenda, maar schrijf me nog niet in, want je weet nooit hoe de dag loopt.’  Sowieso komen de meeste collega’s met hun kinderen, betaald. We gaan nog flyers brengen naar verschillende scholen in Apeldoorn en via kinderopvang OOK willen we er nog meer bekendheid aan geven.”

Welke rol hebben de studenten?

,,Ze zijn heel actief betrokken bij deze middag. We hebben een liftboy om de mensen te wijzen waar ze naartoe moeten. Bij de ingang staan mensen die de bezoekers welkom heten en vertellen waar ze moeten zijn. Dan is er de tafel waar mensen zich moeten inschrijven en wordt er naar bijzonderheden gevraagd. Zijn er allergieën en wordt er uiteraard betaald. Bij de film en bij het snoezelen zijn de studenten ook aanwezig om te helpen. Van te voren zijn ze ook heel druk bezig geweest, pamfletten gemaakt, inschrijven bij de online actie. Alle ouders gemaild en lobbyen bij hun familie om ook te komen. En oproepen om te doneren. Met de voorbereiding zijn ze nog drukker dan op de dag zelf. Elke student heeft een taak. We hebben 9 studenten. Ze volgen de leergang tot administratie-assistent, omdat we geen school zijn gebruiken we het woord leergang in plaats van opleiding.”

Wat vind je ervan dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Ik vind het alleen maar leuk, een mooi stuk promotie en voor ons een uitdaging om het in het ontwikkelingstraject mee te nemen.”

Wat verwacht je op te halen met deze acties?

,,We hebben ingeschreven op 250 euro, we hebben het bewust laag gehouden. Er is een maximum aan deelname, we kunnen ook geen 300 – 400 kinderen kwijt. Maar goed, we zijn er al bijna met donaties. We gaan er dus zeker overheen. We hopen het ook zelf te mogen aanbieden aan het Glazenhuis, maar dat moeten we nog even verder uitzoeken. We moeten ook nog vervoer regelen, want we hebben een jongen in een rolstoel, maar we hebben geen rolstoelbus. Hij moet wel mee, want hij heeft er een groot aandeel in gehad.”

Woensdag, 8 november 12:30 – 15:30 –  Kindermiddag door studenten Parc Spelderholt http://kominactie.3fm.nl/actie/kindermiddag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!