Serious People: MAM’s Kinderopvang

Zaterdag 21 oktober 2017

Door Redactie

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag is MAM’s Kinderopvang aan de beurt. Daniëlle van der Kolk vertelt over alle activiteiten waarmee ze MAM’s breed geld inzamelen.

Wat voor actie gaan jullie doen?

,,We gaan op donderdag 26 oktober van 16 tot 17 uur met zo’n 250 kinderen die bij ons die dag bij de MAM’s buitenschoolse opvang komen, een sponsorloop houden. We hebben een ronde bedacht in het Oranjepark en de kinderen zijn de afgelopen tijd druk geweest om zich door onder meer ouders en opa’s en oma’s te laten sponsoren. Ze worden gesponsord voor een vast bedrag, maar krijgen wel zelf een stempelkaart om bij te houden hoeveel rondjes ze hebben gelopen. De kinderen zijn tussen de 4 en 12 jaar, dus het aantal rondjes zal best verschillen. De route loopt via de vijver en het bruggetje, dus ze lopen per ronde ongeveer het halve park door.”

En dit is niet de enige actie die jullie houden, toch?

,,Klopt. Behalve deze actie hebben we ook al Midzomerfeesten gehouden op onze verschillende locaties, waarbij er allerlei door de kinderen zelf geknutselde spullen verkocht werden. Ook was er een poppendokter aanwezig en een grabbelton. Het geld dat daarmee opgehaald is, gaat ook naar 3FM Serious Request.
We houden 1 evenement per maand, zodat het geen overkill wordt. In november gaan we op zaterdag nog een ‘Sintshopmiddag’ houden. Ons personeel zet zich dan belangeloos in. Ouders kunnen dan hun kind brengen voor 4 á 5 uurtjes en ouders kunnen even de stad in voor cadeaus voor Sinterklaas. Dat kost 15 euro voor 1 kind en 10 euro voor het 2de kind, maar dat gaat dus volledig naar 3FM Serious Request.
Tenslotte houden we in december, een week voor de actie op het Marktplein, nog een kerstbuffet. De kinderen mogen dan meekoken. Ouders betalen 5 euro om mee te eten.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Eigenlijk zetten we ons ieder jaar wel in voor 3FM Serious Request, maar doordat ze nu naar Apeldoorn komen, leeft het nog meer. Wij als organisatie staan voor de kinderen, gezinnen zijn de hoeksteen van de maatschappij, wij zijn een verlengstuk van het gezin, dus het spreekt voor zich dat het goede doel van dit jaar, verscheurde families, ons dan ook enorm aanspreekt. Wij zien ook verscheurde gezinnen en je merkt ook aan de kinderen dat ze zich ermee kunnen identificeren.”

Hoeveel denken jullie op te halen met jullie actie(s)?

,,In principe hebben we niet echt een streefbedrag, al hadden we de teller wel ingesteld op 1500 euro. We zitten nu al op zo’n 1000 euro, dus we gaan er stiekem toch al wel een beetje vanuit dat we daar overheen gaan. Maar we vinden het vooral belangrijk dat we ons inzetten voor dit goede doel. We willen de eindcheque op donderdag 21 december gaan aanbieden bij het Glazen Huis op het Marktplein; we zijn nog druk bezig met het bedenken van een ludieke actie waarmee we kunnen zorgen dat de kinderen ook echt opvallen daar bij 3FM.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!