Serious People: Talentenshow Atlant

Zaterdag 2 december 2017

Door Redactie

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag is het de beurt aan Agnes Bezembinder van Atlant. Zij houden op maandag 11 december een Talentenshow in de Grote Kerk.

Vertel, wat gaan jullie precies doen voor 3FM Serious Request?

,,Samen met de Zorggroep Apeldoorn en de Klup houden wij op 11 december een Talentenshow. Een heel gemixt programma. Zo hebben ze bij de Heemhof bijvoorbeeld een playbackshow gehouden de winnaar hiervan mag op 11 december optreden. Er zullen volksdansen vertoond worden door de Zorggroep Apeldoorn en de Klup en van de Klup treedt er zelfs een heuse breakdancegroep op. Verder is er het Korsakovkoor, de ceremoniële dans Haka wordt vertoond en verschillende mensen met onder meer de ziekte van Huntington treden op. Zij zijn al druk aan het repeteren met de muziektherapeut.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Eigenlijk wilden we iets speciaals doen om te vieren dat we 125 jaar bestaan. Eén van onze muziektherapeuten bedacht toen dat het wel leuk zou zijn om de bewoners een podium te geven om hun talenten te laten zien. Ze zei toen dat het wel heel gaaf zou zijn als het veel breder getrokken zou worden. We legden toen al snel de link naar 3FM Serious Request. Want die komen natuurlijk ook naar Apeldoorn. Dus al snel kwam het idee om het jubileum hiermee te combineren. Tijdens een informatiebijeenkomst over 3FM Serious Request in het stadhuis kwamen we toen iemand tegen van de Grote Kerk. De Grote Kerk viert dit jaar ook een jubileum en er werd toen voorgesteld dat we de Talentenshow daar zouden houden.”

Hoeveel denken jullie ermee op te halen?

,,Dat is een lastige vraag. We hopen richting de 10.000 euro te gaan, maar daar durf ik echt nog geen garantie op te geven. Het gaat om er vooral om dat het voor de cliënten een leuke avond wordt, ze zijn nu al zenuwachtig, en dat de kerk vol zit met publiek. Naast deze Talentenshow is de Zorggroep Apeldoorn bezig met het veilen van schilderijen en een collega is Sinterklaasgedichten aan het verkopen, dus al met al komt er nog wel wat geld bij. Uiteindelijk willen we dit dan bij het glazen huis op het Marktplein gaan aanbieden.”

Het programma begint op maandag 11 december om 19.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. Kaarten voor de Talentenshow kosten 15 euro en zijn te koop via orpheus.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!