Serious People: TriKado organiseert High Tea

Zaterdag 25 november 2017

Door Ben Eggermont

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komen Erwien van Harten en haar medewerkers van TriKado, een cadeauwinkel waar mensen met een beperking een werkplek hebben, aan het woord.

Hoe is het idee ontstaan om iets voor 3FM Serious Request te gaan doen?

,,We hoorden dat ze naar Apeldoorn kwamen. We dachten wat moeten we er eigenlijk mee doen? Alle ideeën werden opgeschreven en door er samen over te praten zijn we uitgekomen op een High Tea. Zoiets doen we eigenlijk nooit, maar voor 3FM Serious Request dachten we dat dat wel heel leuk zou zijn.”

Wat gaan jullie doen en wanneer?

,,We organiseren op zaterdag 25 november van half twee tot half vier een High Tea in de winkel. Debby en Jelle zijn dan gastvrouw en gastheer. De eerste is al geweest op zaterdag 28 oktober met Anne en Jet als gastvrouwen en dit wordt dus de laatste. Er zijn al aardig wat aanmeldingen dus we moeten nog wel ruimte maken in de winkel. We doen het lekker met onze eigen verse thee. Verschillende mensen hebben voor ons iets gebakken, muffins, appelbeignets, pizzahapjes en zo. Dat komt allemaal bij de High Tea. Daarnaast stoppen we 1 euro in de pot voor elk kaarsenpotje (zie foto) dat we verkopen. De potjes komen van de kaarsenmakerij van ’s Heeren Loo.”

Hoe denk je hieraan bekendheid te geven?

,,We hebben ons aangemeld op de site van 3FMSerious Request (zie link onderaan). Ze kunnen ons vinden op Facebook en het heeft in de huis-aan-huis bladen gestaan. We zijn ook nog te horen geweest op RTV Apeldoorn. Genoeg bekendheid.”

Wat vind je ervan dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Ik heb dat nog nooit eerder meegemaakt en dat lijkt me wel heel leuk.”

Wat verwacht je op te halen met deze acties?

,,We hebben ingeschreven op 200 euro. Vanmorgen hebben we nog geteld en we kwamen er al overheen dus het wordt zeker meer.”

Zaterdag, 25 november 14:30 – 15:30 –  High Tea bij TriKado https://kominactie.3fm.nl/actie/trikado-doet-mee

Meer weten van Trikado? Lees het op de website http://www.trikado.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!