Serious People: Wereldrecord Bootcamp Sportpark Orderbos

Zaterdag 19 augustus 2017

Door Ben Eggermont

Jan Pranger

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komt Daan de Jonge aan het woord, docent aan Sprengeloo. Met een speciaal ‘kerstteam’ storten ze zich op de Bootcamp. Personeel uit alle lagen van de school werken eraan mee. Directie, docenten en onderwijsondersteunend personeel.

Wat gaan jullie doen voor 3FM Serious Request?

,,We gaan een Bootcamp organiseren. Een trainingsvorm die je in groepsverband uitvoert. Meestal  gebeurt dat buiten. Iedereen kan er aan meedoen, er zijn geen eisen en ieder doet op zijn eigen niveau mee. Niet de prestatie staat niet voorop, maar wel het samen op een gezonde manier bezig zijn.. Het zit in de genen van Sprengeloo. We willen een gezonde school zijn met aandacht voor bewegen en sport, voeding en sociale veiligheid.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Elk jaar hebben we in de kerstperiode altijd een speciaal project voor een goed doel. Dit jaar kwamen we al brainstormend uit bij een bootcamp. Het sluit goed aan bij het doel van 3FM Serious Request voor dit jaar, het maken en herstellen van relaties in brede zin. Dat is onze insteek.”

Bestaat er dan nog geen wereldrecord Bootcamp?

,,Er is een officieus record dat volgens mij in Zutphen is gevestigd. Het ging daarbij om ongeveer 400 personen. Dat gaan we absoluut verbreken, we hebben al 970 leerlingen die naar verwachting allemaal meedoen.

Wanneer ga je dit uitvoeren?

,,De recordpoging wordt gehouden op woensdag 13 september bij Sprengeloo van 18:30 tot 19:30. Een half uur van tevoren kan iedereen zich inschrijven voor deelname. Het inschrijfgeld  5 euro, meer mag uiteraard ook. De leerlingen kunnen zelf betalen of zich laten sponseren. Op de dag zelf staan er acht podia waarop de trainers allerhande oefeningen gaan voordoen. Voor de podia zijn we nog opzoek naar sponsors. Verder zal er nog van alles omheen gebeuren.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Dat vinden we heel bijzonder en daarom gaan we ons maximaal inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen.”

Wat verwacht je op te halen met je actie?

,,Daar willen en kunnen we nog geen uitspraak over doen, aan de inzet zal het niet liggen. We proberen de kosten in ieder geval zo laag mogelijk te houden  door zoveel mogelijk sponsors binnen te halen.”

Zet in je agenda 13 september 18:30-19:30 Wereldrecord Bootcamp voor 3FM Serious Request, Sportpark Orderbos in Apeldoorn 

Wil je het evenement sponsoren? Meld je dan bij Daan de Jonge d.dejonge@veluwseonderwijsgroep.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!