Stampegatters boos op Apeldoornse baas Reesink

Zaterdag 8 september 2012

Door Redactie

Werknemers van het bedrijf Staal Unie uit het pitoreske Stampersgat zijn boos op de directie van Koninklijke Reesink hier in Apeldoorn. De meeste van hen (17 van de 22) komen namelijk binnenkort op straat te staan, omdat de fabriek in Stampersgat eind dit jaar gaat sluiten en naar Zutphen verhuist. Daar zijn de werknemers niet langer nodig.

Maandag bieden de werknemers daarom een petitie aan aan de directie. Ze zijn not amused omdat ze “als schoot aan de kant worden gezet,” zo zegt Bas de Lege van vakbond FNV op hun website. Staal Unie ging 3 jaar geleden failliet. Veel werknemers waren toen meer dan 25 jaar of langer in dienst. Reesink nam de fabriek over, maar besloot onlangs de fabriek na 3 jaar te sluiten.

Reesink negeert de dienstjaren van voor het faillisement, wat inhoudt dat werknemers sinds de overname maar 3 jaar voor Reesink hebben gewerkt. Daarop wordt de ontslagvergoeding nu gebaseerd door Reesink.

Dat bevreemd de vakbond. Bas de Lege van de FNV zegt hierover op de site van de vakbond het volgende: “Reesink weigert nu om afspraken te maken met vakbonden over een fatsoenlijke ontslagvergoeding. Medewerkers die al 43 jaar in dienst zijn werken hier dus op papier pas drie jaar. Maar ook vóór die tijd was er al sprake van samenwerking tussen beide bedrijven. Wij vinden dat Reesink zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor deze lange dienstverbanden.”

Maandag biedt de FNV samen met de medewerkers een petitie aan bij Reesink in Apeldoorn in de hoop dat dat helpt om deze impasse te doorbreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!