Twence verwerkt binnenkort restafval van Circulus

Zaterdag 30 december 2023

Door Redactie

Twence gaat vanaf januari 2024 jaarlijks 48.000 ton afval verwerken van Circulus. Dit afval komt van negen gemeenten, waaronder de Stedendriehoek. Twence maakt er nieuwe spullen en energie van.

Negen gemeenten leveren afval

De gemeenten bij Circulus leveren elk jaar 35.000 ton klein afval en 10.000 ton groot afval. Twence gaat minstens 95% van dit afval verwerken. Vincent Baas, de baas van de grondstoffen, is blij met de keuze voor Twence. Hij vindt het handig dat Twence dichtbij is en dat het goed past bij de plannen van de gemeenten.

Aandacht voor duurzaamheid

Twence en Circulus willen niet alleen afval verwerken, maar het ook duurzamer maken. Bij het verbranden van afval komt CO2 vrij. Twence bouwt een groot apparaat om die CO2 op te vangen. Hiermee kunnen ze elk jaar 100.000 ton CO2 opvangen. Ook kiezen ze voor milieuvriendelijk transport. Dat betekent dat het afval op een duurzame manier van de ene naar de andere plek wordt gebracht.

Samenwerking voor groenere toekomst

De baas van Twence, Marc Kapteijn, is blij met de samenwerking. Hij zegt dat het past bij hun plan om met gemeenten samen te werken en samen duurzame doelen te bereiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!