Ugchelen zit zonder Chinees: restaurant Sha-Tin dicht

Zaterdag 21 september 2019

Door Redactie

Wie in Ugchelen geen zin heeft om te koken en even een Chinese rijsttafel of een bakje babi pangang wil halen, kan lang zoeken. Het Chinees-Indisch specialiteitenrestaurant Sha-Tin aan de Molecatenlaan is vanaf vandaag (maandag 23 september) dicht. De eigenaar ging afgelopen weekend bij bewoners van de omliggende straten van het restaurant langs om ze te bedanken voor de 33 jaar in Ugchelen.

,,Het was een heel mooie en onverwachte ontmoeting”, meldt een buurtbewoonster bij wie hij aanbelde. ,,Hij kwam namelijk aan de deur met een brief. Hij wilde zijn dankbaarheid uiten voor de 33 jaar in Ugchelen. Hij had graag willen blijven, maar kreeg het vergunningtechnisch steeds niet voor elkaar.” De bewoonster licht toe dat ze eigenaar haar vertelde dat ze met Sha-Tin graag naar het pand van de bibliotheek in Ugchelen hadden gewild. ,,Want het huidige pand is gehuurd en de verhuurder, Van Beurden, wilde het pand niet moderniseren. En de gemeente wilde op de bieb geen horecavergunning verlenen. Ook hebben ze geprobeerd het pand waar vroeger André van den Heuvel zijn C1000 supermarkt had, te kopen. Beide plekken waren, naar mijn mening, perfect.”

In de brief staat dat ze vanaf maandag 23 september de deuren sluiten. Stoppen doen ze niet. ,,Woensdag 2 oktober openen we de nieuwe locatie: Agricolastraat 33 in Apeldoorn”, meldt de brief. ,,In eerste instantie zetten we de daar gevestigde cafetaria voort. Na een verbouwing openen we ons nieuwe Chinees Specialiteiten Restaurant.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!