De Vlijt strooit met grote namen

Maandag 12 september 2016

Door Redactie

Met een uitbreiding van zo’n 40 procent ziet micro-brouwerij De Vlijt nieuwe kansen. De producent van de Veluwse Schavuyt gaat verder op de ingeslagen weg richting samenwerking met de HEMA. Na in een zomers assortiment met andere ambachtelijke bieren te zijn opgenomen, neemt de HEMA ditmaal witbier af. ,,Voor alle filialen’’, zegt manager Dani Levy, die overigens zelf niet brouwt. ,,Met het witbier zitten we permanent in het assortiment van de HEMA.’’

Na onder meer geïnvesteerd te hebben in een extra brouwer, een nieuwe ketel, afvulcapaciteit en koeling kan de brouwerij zich opmaken voor nog meer expansie. Een voorbeeld daarvan is bockbier voor Gall&Gall. ,,Met mate’’’, zegt Levy. ,,De vraag is nog altijd groter dan het aanbod.”

Een pilotproject is speciaalbier dat naar de Veluwse vestigingen gaat van super DEKA. Een strategische zet om de naamsbekendheid te vergroten. En dan is er nog ongefilterde pils, ooit gemaakt voor het maken van Radler. De litertjes gaan naar restaurant Twenty2 (Van Kinsbergenstraat) en Van der Valk in Ugchelen. In het Huisje James, achter de Cantharel om precies te zijn, een intiem kamer-restaurant dat knipoogt naar de Franse keuken.

Dan zijn er nog evenementen waarbij De Vlijt is betrokken. Op 7 en 8 oktober is er op het Zwitselterrein een Bierfest. In samenwerking met de organiserende Juniorkamer staat voor 28 oktober opnieuw een Prinsheerlijke Barretocht gepland. Het thema is deze keer Nederlandse microbouwerijen. Zo’n 16 Apeldoornse etablissementen staan op de lijst. Ze rouleren per Barretocht. Zo is er ruimte voor nieuwkomers. Op 28 oktober zijn dat Han en Aaf (Nieuwstraat) en Pool KV (Beekpark). Daarom doen eind volgende maand Salon 1813 en de Buren een keertje niet mee. De paardentram is wel van de partij. Van kroegje naar kroegje.

Op de foto’s: de brouwer bij de Vlijt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?