Vrijwilligers gezocht voor de Paddenwacht

Woensdag 23 december 2015

Door ApeldoornPaktaan

Ter versterking van de paddenwacht Apeldoorn (actief in de wijk Zevenhuizen) zoekt Dierenbescherming afdeling Overgelder vrijwilligers voor de Paddenwacht.

Heb jij tijdens de paddentrek (maart) een paar avonden de tijd om te helpen met het veilig overzetten van de padden, zodat ze niet overreden worden? Tevens gaat het om het controleren van de rioolputten, een dier dat daar niet wordt uitgehaald is ten dode opgeschreven. Geef je dan op voor het paddenteam en geef aan welke avond(en) jou schikt!

Elk jaar komen (begin maart) padden, kikkers en salamanders na hun winterslaap weer in beweging. Ze gaan dan op zoek naar het water waarin ze zijn geboren, om daar op hun beurt te paren en hun eitjes af te zetten. Vooral op vochtige en zachte avonden kan die trek massale vormen aannemen. Vanaf het invallen van de schemering tot laat op de avond zijn dan op veel plaatsen springende en lopende diertjes te vinden. Het openen van de rioolputten is redelijk zwaar werk vandaar dat ze op zoek zijn naar een aantal mensen die de aanwezige vrijwilligers daarbij willen helpen. Het gaat om één of twee avonden in de week en voor een korte periode. De paddentrek is in april vaak al ten einde als het weer tenminste warm genoeg blijft.

Wil je in maart Dierenbescherming Afdeling Overgelder een aantal avonden komen helpen?
Meld je dan aan via e-mail: info.overgelder@dierenbescherming.nl

Deze vrijwilligersvacature wordt u aangeboden door het Verenigingsburo, onderdeel van Stimenz, Brinklaan 268 Apeldoorn. Kijk voor deze vacature en/of andere vacatures op www.verenigingsburo.nl of bel 055-5270581.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!