Wilco wil Taptoe over heel Zuidbroek laten klinken

Zaterdag 2 mei 2020

Door Redactie

Wilco Westrik

Geen herdenking in het Oranjepark, geen grote bijeenkomst op de Dam, maar toch een stuk verbondenheid willen creëren. Hiervoor zoekt Wilco Schut nog een trompettist om komende maandag, 4 mei, gezamenlijk de Taptoe en het Wilhelmus te spelen. Op de Vellertheuvel, zodat de muziekstukken over de hele wijk Zuidbroek klinken.

De oproep werd al eerder gedaan, door Arno Hoogland, maar nadat dat enigszins was stilgevallen, pakte Wilco het weer op. En met succes. Hij heeft al een aantal reacties van muzikanten die mee willen doen. ,,Maar er mag er nog wel een bij.” Wel benadrukt hij dat het niet de bedoeling is dat het druk wordt op de heuvel bij kunstwerk ‘Kooi-met-geen-poema-erin’. Daarom heeft hij de oproep wat aangepast, want in eerste instantie waren allerlei muzikanten welkom. ,,De oproep is nu dat alleen in totaal 3 trompettisten naar de Poema komen, zodat voor de mensen dan vanuit huis de herdenking kunnen houden en de Taptoe met Wilhelmus over de wijk hoorbaar zal zijn. Mensen kunnen zelf natuurlijk ook allemaal buiten bij hun eigen voordeur gaan staan.”

Afstand

Zelf zal Wilco op 4 mei op zijn Euphonium spelen. ,,Ik had eerder al 2 trompettisten, maar door oorontsteking kan een van hen niet meedoen.” Hij zoekt dan ook in ieder geval nog een trompettist voor de Taptoe. De muzikanten zullen spelen op gepaste afstand. ,,Ik zal met rood wit afzetlint een plek maken voor de groep en zo 1,5 meter punten maken. Zo kunnen we op gepaste afstand van elkaar toch een eerbetoon brengen.”

Een trompettist die mee wil spelen kan zich aanmelden bij Wilco via wilco-roxanne@live.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!