Apeldoorners gaan Paul Blokhuis missen

Donderdag 2 november 2017

Door Redactie

Gemeente Apeldoorn

Hij vertrok op stel en sprong: wethouder Paul Blokhuis. Hij werd namelijk gevraagd om Staatssecretaris van Volksgezondheid te worden. Dat de inwoners van Apeldoorn hem gaan missen, bleek duidelijk uit de reacties die vorige week werden ingestuurd op de oproep ‘Wat is jouw herinnering aan Paul Blokhuis?‘.

Samantha Chayenne weet nog goed dat ze een aantal jaren geleden een naar eigen zeggen ‘heel opbeurend gesprek’ had met Paul Blokhuis. ,,Ik zat in een tienermoederhuis met mijn kleine meid van 2”, laat ze weten. ,,Ik zat er erg doorheen, maar na een opbeurend gesprek met hem in het mama café heb ik mijn schouders er weer onder gezet en ben ik door gaan knokken. En ik heb nu 4 jaar later een mooi leven op kunnen bouwen met mijn mooie meid van nu bijna 6. Bedankt Paul, voor je opbeurende woorden”, besluit ze.

Patrick van Gurp vertelt dat Blokhuis hem een belangrijke les leerde: ,,Paul heeft mij geleerd dat iedereen wel een beperking heeft. Heel simpel, door de volgende vraag te stellen in een zaal: ‘Wie van jullie heeft er geen beperking?’.”
Albertine Herbrink van Oenen vindt het een groot gemis voor Apeldoorn dat Paul Blokhuis is vertrokken als wethouder. ,,Deze man heeft echt dingen voor elkaar gekregen en was zichtbaar voor ons als burger. Hopelijk nemen anderen een voorbeeld aan hem, want de gemeente lijkt vaak ver weg. Succes Paul Blokhuis, deze stap is meer dan verdiend!”

Jessica Fikenscher-Spoelstra heeft ook een herinnering aan hem: ,,Zijn betrokkenheid en mooie woorden bij de Jonge Mantelzorger VIP middag afgelopen jaar. Heel bijzonder.”
,,Over benaderbaar gesproken”, zegt Plonia ten Voorde. ,,Deze foto getuigt hiervan. Deze is 22 februari 2014 gemaakt, waar Paul Blokhuis de eerste kapsalon in Nederland voor dak- en thuislozen aan de Paslaan geopend heeft. Hoe bijzonder mooi is dat?!” Roelof Rump meldt daarover: ,,Pedicures gebruiken een of ander apparaat (weet niet meer wat), maar dat slijt en kost honderden euro’s. Omdat ze privé instrumenten gebruiken bij die kapsalon wordt er dan wel veel van de pedicures gevraagd. Dus vroegen we Paul Blokhuis: is er geld voor zo’n apparaat van ettelijke honderden euro’s? Ja hoor, binnen een week geregeld! Pedicures blij, daklozen blij.”

Henk Dinkelman gaat hem ook missen. ,,Hij heeft goede dingen gedaan voor de gewone Apeldoornse burger”, zegt hij. Koen Veneberg sluit zich daarbij aan. ,,Het lijkt mij een van de weinigen in de politiek die oprecht is. Zijn vertrek is een gemis voor Apeldoorn.”
Nico Fortgens vindt Blokhuis een ‘prima vent’. ,,Heeft veel voor elkaar gekregen in Apeldoorn. We zullen hem hier missen, maar veel succes in den Haag: daar zal men snel van Paul genieten.”

Op vrijdag 17 november geeft Paul Blokhuis vanaf 16.00 uur een afscheidsreceptie voor de inwoners van Apeldoorn in het stadhuis. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!