Apeldoornse politici op het matje

Woensdag 16 maart 2016

Door RTVApeldoorn

In de Wandelgangen/ RTV Apeldoorn

Rechtstreeks vanuit de Burger- en de Raadszaal van het stadhuis in Apeldoorn vindt komende zaterdag, 19 maart, het ‘Halverwege debat’ plaats. De Apeldoornse politici worden door RTV Apeldoorn op het matje geroepen over wat er terechtgekomen is van de verkiezingsbeloftes die in 2014 zijn gedaan. De gekozen raadsleden hebben precies twee jaar aan hun plannen kunnen werken en ze hebben nog twee jaar vόόr de volgende gemeenteraadsverkiezingen om beloftes om te zetten in daden. De vragen zullen dus in het teken staan van ‘Wat is er gedaan?’ en ‘Wat moet er nog gebeuren.’

Het vuur aan de schenen leggen
Makkelijk krijgen de politici het niet. Presentator Jan Kort wordt bijgestaan door twee co-presentatoren, Carolien Fortgens en Rozanne Franssen. Een redactieteam dat ook tijdens de uitzending de politici actief in de gaten houdt, zal de presentatie voorzien van correcte en actuele informatie. Is Apeldoorn duurzamer geworden? Zijn de problemen in de binnenstad opgelost? Is men alweer ‘on-speaking-terms’ met de Bedrijven Kring Apeldoorn? Prangende vragen waarmee politici het vuur aan de schenen wordt gelegd.

Goede voorbereiding is het halve werk
De politici worden fysiek en geestelijk uitgedaagd in een soort arena. Ze kijken het publiek recht in het gezicht. De inhoud van het programma en de opstelling zijn er op gericht om politiek en burger letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar te brengen. Het team van ‘In de Wandelgangen’ dat het hele jaar door B en W en de Gemeenteraad op de voet volgt, maakte een lijst waaruit de uiteindelijke thema’s gekozen zijn. In het eerste uur komen alle partijen aan het woord en wordt er gedebatteerd. Onderwerpen worden ingeleid met korte en prikkelende filmpjes. In het tweede uur gaan de presentatoren met politici en publieke dieper in op de materie. Nevendoel van de uitzending is te onderstrepen dat men wel van inzicht kan verschillen, maar elkaar onder alle omstandigheden blijft respecteren. Ook luisteraars kunnen meedoen via #halverwege055.

De live tv-uitzending begint om 19.00 uur en duurt maar liefst twee uur. Publiek is van harte welkom. De toegang gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!