D66 Apeldoorn stelt vragen over veiligheid besturingssysteem gemeente Apeldoorn

Zaterdag 2 mei 2015

Door Redactie

D66 Apeldoorn las in de media dat de Nederlandse overheid 1,7 miljoen euro betaalt voor extra ondersteuning aan 5000 PC’s die bij de overheid op Windows XP draaien. De aanleiding hiervoor is dat de ondersteuning van dit besturingssysteem in april 2014 afliep. Computers met Windows XP zijn hierdoor kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s.

Nadat Microsoft heeft besloten te stoppen met ondersteuning voor Windows XP, trekt Microsoft op 14 juli 2015 ook de stekker uit Windows 2003. Vanaf dat moment zullen er dus ook geen beveiligingsupdates meer voor Windows 2003 worden gemaakt. De vrees bestaat dat daardoor dat de beveiligingslekken zullen worden misbruikt door hackers. D66 maakt zich naar aanleiding van het bovenstaande zorgen dat de grote hoeveelheid persoonlijke gegevens van de Apeldoornse burgers waarover de gemeente beschikt, niet meer 100% veilig zijn.

De D66-fractie heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over dit onderwerp aan het college van B&W. Wij zijn benieuwd naar jouw reactie. Laat het weten door de poll in te vullen.

Zou jij je zorgen maken als de systemen van de gemeente niet up-to-date zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

D66

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!