Dennis Russchen vervangt raadslid Maria Camacho

Donderdag 24 juni 2021

Door Redactie

Andre Roodhuizen

Raadslid Maria Camacho treedt terug als raadslid voor D66 Apeldoorn. Zij gaat met ziekteverlof. Maria Camacho was het enig overgebleven raadslid nadat 3 fractieleden eerder opstapten. Deze en andere ontwikkelingen die afgelopen weken hebben plaatsgevonden vallen haar dusdanig zwaar dat ze op advies van de huisarts haar gezondheid voorrang geeft, laat een woordvoerder weten. Maria Camacho richt zich nu eerst op haar herstel.

Vervanging

Maria Camacho zal worden vervangen door Dennis Russchen. De 33-jarige Dennis Russchen was eerder raadslid voor D66 in Apeldoorn van maart 2014 tot oktober 2019 en stond op plaats 2 op de kieslijst voor D66. Dennis Russchen is op dit moment werkzaam als boetefunctionaris bij De Nederlandsche Bank. Russchen: “Het is buitengewoon vervelend voor Maria dat ze vanwege ziekte geen raadslid kan zijn. Ik wens haar beterschap en een spoedig herstel toe. Ik ben graag bereid om D66 Apeldoorn te helpen en met passie de komende tijd het raadslidmaatschap in te vullen.”

De vervanging door Russchen gaat 8 juli in. Inmiddels heeft D66 ook een nieuwe steunfractie gevormd die Dennis Russchen gaat ondersteunen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!