De Stem van Apeldoorn en Apeldoorn Direct

Donderdag 6 maart 2014

Door Redactie

De stem van

Apeldoorn Direct is partner van DestemvanApeldoorn. Dit houdt in dat wij samen het doel nastreven om de interactie tussen de kiezers en raadsleden te versterken. Uiteindelijk willen wij dat zoveel mogelijk Apeldoorners gaan stemmen op 19 maart 2014 en daarmee hun stem laten horen.

De komende weken zal Apeldoorn Direct jullie op de hoogte houden van uitkomsten van de Stem van Apeldoorn. We beginnen met een aantal interessante feiten. De teller stond dinsdag op ruim 4400 ingevulde stemwijzers. Deze mensen weten in ieder geval met welke partij(en) zij het meeste gemeen hebben.  Van deze 4400 mensen hebben de meeste mensen de stemwijzer op  vrijdagavond  rond 20:00 uur ingevuld.

Ook de politieke partijen hebben de stemwijzer ingevuld. Uit de grote poule met data zal ik vandaag één thema met jullie bespreken. Het thema is sport en vandaag gaat het over: Investeren in topsportevenementen. Hierbij hanteren wij een score van nul tot honderd:

Een lage score(0) betekent eens met de stelling
een hoge score(100) betekent oneens met de stelling

De VVD (25) vindt dat Apeldoorn prima accommodaties heeft voor topsport. Evenementen geven een positieve uitstraling voor de gemeente en een boost aan de breedtesport, daarom zijn investeringen prima.

Leefbaar Apeldoorn (26): Met Omnisport hebben we een moderne sportaccommodatie die economische bedrijvigheid op kan leveren.  Wat ons betreft wordt er geld gestoken in evenementen en in het binnen halen van de betrokken sportbonden.

PSA (34): Topsportevenementen kunnen een voorbeeldfunctie zijn voor onze jongeren om sport te beoefenen. Verder is het goed voor werkgelegenheid/stageplekken, onze middenstand en naamsbekendheid v. Apeldoorn. Ontspanning voor de recreërende Apeldoorner.

CDA (38) Een levendige stad met regelmatig leuke (sport)evenementen, zorgt ervoor dat mensen van binnen en buiten Apeldoorn graag de stad bezoeken. En dat is goed voor de Apeldoornse economie.

de PvdA (39) vindt dat topsport evenementen een goede invloed hebben op de breedtesport en op de bekendheid van Apeldoorn in het land.

D66 (45):  Natuurlijk staat het gemeentebestuur sportorganisatoren bij als ze grote evenementen naar Apeldoorn halen, maar subsidie geven we alleen als het echt niet anders kan.

Sleutelpartij (74): In principe staan wij voor kleinschaligheid, waarbij de middelen in eerste instantie moeten worden verdeeld over kleinschalige evenementen.

Hart voor Apeldoorn (75) stelt dat topsporters een voorbeeldfunctie vervullen maar kiest voor breedtesport. Sport is een prima manier om goed in je vel te komen zitten, gezonder te leven en dus een beter mens te zijn. Economisch gezien kan Omnisport beter benut worden.

GroenLinks (77): Topsportevenementen hebben een positieve invloed op het beeld van Apeldoorn. Groenlinks vindt echter investeringen in breedtesport belangrijker. Bij topsport is ook het bedrijfsleven aan zet.

Gemeentebelangen (81) vindt dat de huidige aandacht voor topsport een té grote aanslag pleegt op de beschikbare middelen.  Dit gaat ten koste van schoolzwemmen en breedtesport. Iedereen moet aan sport kunnen doen, onafhankelijk van de draagkracht

ChristenUnie (90): De waarde van topsportevenementen voor Apeldoorn wordt overschat. Als een dergelijk evenement in het Omnisportcentrum plaatsvindt, is dat prima. We moeten daar ons geld niet insteken.

VSP (99): Topsport is business; daarom kan topsport de eigen broek ophouden. De gemeente kan wel facilitair optreden.  Ook het imago van Apeldoorn kan hiermee worden verbeterd.

Partij voor de Dieren (100): Wij waarderen topsportevenementen in Apeldoorn, maar de gemeente investeert daarin geen extra geld, zeker niet in bezuinigingstijd. Liever investeren wij in het behoud van voorzieningen in dorpen en wijken bv. sportaccommodaties en sportlessen.

SGP (100): Apeldoorn heeft sterk bezuinigd op bijvoorbeeld sociaal beleid, subsidies voor de verenigingen en groen.  Dan weet de SGP wel betere doelen om geld in te steken dan in topsportevenementen die veel geld kosten  voor een betrekkelijk klein publiek.

 

Mocht jij willen weten welke politieke partij het beste bij jou past. Vul dan De Stem Van Apeldoorn in.

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!